Türkiye'nin Yakın Tarihi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Bu kitapta Türkiye tarihinin tarih derslerinde anlatılmayan yanını öğrenebilirsiniz. İlber Hoca'nın üslubu biraz zorlamakla birlikte içerik olarak çok ilgi çekici ve bilgilendirici bir kitaptır.

8 puan

yeterince objektif değil

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Yakın tarihimizin önemli insanlarını sohbet tadında konuşmalarla anlatan ve değelendiren güzel bir İlber Ortaylı eseri.

6 puan

Yakın tarihi okumayı seviyorum.Yalnız İlber Hoca'nın bu kitabı pek umduğum gibi çıkmadı.Bu sanki Al Pacino'un "Baba" üçlemesinin 2 dakikalık özetini izlemek gibi..Biraz yüzeysel bir anlatım olmuş.

11 yıl, 10 ay
5 puan

İlber Ortaylı'nın bu okuduğum 2. kitabı. Çok farklı bir anlatım tarzı var. Bu tarzını pek beğenmiyorum. Türkiye'nin yakın tarihi ile ilgili önemli bilgiler alacağımı düşünüyordum ama umduğumu bulamadım. Konular çok yüzeysel anlatılmış. Konu ile ilgili farklı kitaplara yönelmekte fayda var. Sina akşin in kitaplarını çok övüyorlar, sanırım bu yazara yöneleceğim. Kitabın tek beğendiğim kısmı Türkiye'nin belli ülkelerle olan dış ilişkilerini konu alan bölümleri olmuştur.
Saygılarımla,

7 puan

Açıkçası tam olarak aradığımı bulamadım.Daha farklı , "hmm bu zamanda bu yaşanmış" gibi pek şaşıracağım, bilmediğim şeylere rastlamadım.Yinede kullandığı duru dil ve verdiği mesajlarla İlter Ortaylı okumaya devam etmeye karar verdim.

7 puan

Ben kitabı "Yakın Tarih" den yola çıkarak 2. dünya savaşı sonrası bir dönemi anlattığını düşünerek aldım, ancak kitap ağırlıklı olarak osmanlı dönemlerini, yaşam şartlarını eğitimini... anlatıyor. Bazı yerlerde bir kaç başlık halinde menderes dönemi, darbe dönemi anlatılmış ama kitabın başlığına bakarak yetersiz kalıyor. Hocam yinede tecrübesini ve bilgisini döktürmüş. Başlığına uygun bir kitap olsa daha çok memnun kalırdım diye düşünüyorum

geri ileri