Kadının entellektüel yaşama girişi açısından düşünürsem bu konunun işlenmiş olması güzel ama roman karakteri kızımız biraz fazla (başka şansı da yoktu böyle yetiştirilmiş..) suyunu çıkardı o ayrı ;)
Elliot yani erkek karaktere 10 tam puan :))
Phaedra Blair'i annesi babası ile evlenmeden doğurmuştur. Böyle bir hayatın yanlış olmadığını savunmuş bir kadındır. Phaedra'da annesine benzer idealist, dönemin kurallarını umursamayan, inatçı, özgür bir kadındır. Kadınların özgür olması gerektiğini savunur. Babası öldükten sonra Pompeli'deki kazıları gezme hayali ile Napoli'ye gider. Fakat orada kralıb sanat koleksiyonunun kadınlara yasak olan odasına birini ikna edip girince ve bir düelloya sebep olunca tutuklanmıştır. Tutsaklıktan kendisini kurtaran Elliot'ın hayatına girmesi ile büyük ve yeni bir mücadele başlar.
Elliot Rothwell bir markinin en küçük oğlu ünlü bir tarihçi ve yazardır. Phaedra'nın babası uç görüşlerine rağmen parlamento üyesi ve saygın bir düşünürdü.Ölmüştür ve anıları yayınlanacaktır. Kitap hem dünün hem de bugünün ünlü ve güçlü simaları hakkında kötü düşünmeye neden olacak dedikodu ve sırlar içerir. Anıları arasında babalarına ait suçlamalar vardır ve yayınlanmasını istemezler.Taslağı önce abisinin isteği ile aramaya gider ve bulamayınca Phaedra'ı bulmak için Napoli'ye gider. Phaedra'ı tutsaklıktan kurtarır . Phaedra'nın ailesi için önemli olan basılmaması gereken kitaba ulaşmak için hayatına girer ama daha ilk andan özgürlüğüne düşkün bu kadından etkilenince işler tamamen değişir.
Kitap yavaş ilerliyor bu yüzden sıkıldığım çok yer oldu. Phaedra özgür ruhlu baya tecrübeli biriydi. Saf kızları sevdiğimden bu kızı sevemedim buda kitaptan soğuttu biraz.İlişkiler konusunda Kadın erkek eşitliğini sürekli savunması bu kadar özgürlük meraklısı olması bıktırdı. Erkek karakter daha geri planda kaldı. Elliot'a yazık oldu.
http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/tutku-dersleri-rothwell-2-madeline.html
Kadın karakterimiz Phaedra kendi deyimiyle, özgür, kendi başının çaresine bakabilen ve kendi kuralları dışında hiçbir kuralı tanımayan biriydi. O gün ki Londra sosyetesi ve toplum kurallarının tam aksini gerçek anlamda yaşayarak toplumun hem dışında hem içindeydi. Bu durumunda ise annesi Artemis Blair'in etkisi büyüktü.
Phaedra, annesinin ölümünden sonra cevabını bilmediği bazı sorular için İtalya'ya gider. Phaedra gibi bir kadın, o dönem için oldukça onaylanamazdır bu yüzden başına türlü belalar açılır. Onu kurtaran ise, Elliot olur.
Elliot'un ağabeyinin karısının en yakın arkadaşına yardım etmesi öylesine değildir. Aileleri hakkında skandal çıkaracak bir bilgiyi, Phaedra'nın babasının yayınlanacak anılarından çıkarmak için onunla konuşmak istemektedir.
Tabi Phaedra böyle bir şeyi kabul etmez. Sonrasında ise seyahatlerini beraber yapmak zorunda kalırlar.
Kitabın başlarında oldukça kopukluk yaşadım. Hatta okumaya uzun süre ara vermiştim. Serinin devamını okumak için başlamıştım sadece. Ama kitap ilk elli sayfasından sonrası okudukça açıldı.
Phaedra, döneminin kadınlarından çok farklıydı. Yetiştirilme tarzı olsun, yaşama tarzı olsun... Bu açıdan hislerini uzun süre inkar etti. Bu tarz düşünceler kolay değişmediğinden, bazı yerlerde kadın karakterimizin inadından sıkılsam da, ona hak vermeden edemedim.
Elliot ise Rothwell kardeşler arasında en anlayışlı, sabırlı ve ideal olanıydı sanırım.
Phaedra'ya yaklaşım tarzı, onun davranışlarına karşılık yaptıkları ve özellikle kıskandığında verdiği tepkilerini okumaktan zevk aldım.
Birçok tarihi aşk romanlarındakinin aksine bu kitap balo salonlarından ziyade çoğunlukla İtalya'nın sıcak topraklarında geçti. Karakterlerin başlarına bir çok olay geldi, özellikle Phaedra sayesinde, onun düşüncelerinin bazı anlarda çok yer kapladığını düşünüyorum. Karakterler neredeyse tüm kitapta beraber olmalarına rağmen, yazar Elliot'un gözünden oldukça az bölüm yazmış. Böyle bir karakterin hak etmeyeceği kadar arka planda kalmış.
Kitabı başlarda olan tutukluğu haricinde sevdim.Kalemi biraz daha farklı yazarın daha ağır yazıyor. Ama yine de tarihi aşk okuyanlara Madeline Hunter ile tanışmalarını tavsiye ederim.