1994 basımındaki kapağı daha çok beğeniyorum. Bir çok kez okunacak dönüp dünüp okunacak öyküler. Yazarın kendisinin kaleme aldığı ön söz dahil. Çok kıymetli.
Okurken çok eğlendim.Anlatım biçimi açısından kusursuz, kurgu zekice. Felsefi bir metin değilse de düşünülmesi, sorgulanması gereken maddeler de buldum. Hızlıca hiç bir şey sorgulamak istemeyen okura da dikte etmeden inceden sızdırmış. Her gün yanından geçtiğimiz sıradan görünen büyük sorulardı benim için. Fakat bir puan kırdım. Güncel ve lokal ögelerin kitapları sınırlandırdığına inanıyorum.
Nasıl güzel bir kitap. Türkiye'de öykü 50 lilerden sonra da devam etti değil mi? Öykü okuyanlar azaldı diye çok kıymetli öykücüler ve öyküler paspas altında kalmasın istemiş Feyza Hanım. Titizlikle Türkçe'nin güzel öykülerinden minik bir derleme yapmış. Her öyküden sonra kendi yumuşacık değerlendirmesini de yapmış. Zaten kitabı bu değerlendirmeler için okumalısınız. İyi bir okur ve yazar nasıl olunur cevabını verecek nokta atışı tespitler var. Ben ayrıca hiç bu açıdan bakmamışım dediğim pek çok detay buldum. İhmal ettiğimiz Türkçe'nin bazı değerli yazarlar sayesinde direnmeye devam ettiğini öğrendim. Öyküleri ve yazarlarını daha iyi anlamak, zaman kaybetmeden usta birinin seçtiği kaliteli öykülere ulaşmak için mutlaka okunmalı. Lütfen okuyun, mutlu olurum:)