Kitabı bitirdiğinizde anlatılan olayın daha önceden de var olduğunu öğreniyorsunuz.Yazarın anlatımı iyi fakat olaya fazla katkısı olduğunu düşünmüyorum.
Kitap çok önceden yazıldığı için belge ve dökümanlar yetersiz ama yazıldığı zamana göre bayağı yankı uyandırdığı kesin.Yazarın ilgisinin yüksek olduğunu verdiği iyi karşılaştırma örneklerinden anlayabiliyorsunuz.Bu kitabı okumak lazım.
Hz. Mevlana'yı biyografik olarak anlamak çok güzel bir duyguydu.İnsan gerçekten de ilahi olarak kendini yenilenmiş hissediyor.Hz. Mevlana gerçekten de çoğu filozofu etkilemiş ve çevresine yüce bir ışık kaynağı olmuştur.Kitapta yazarın anlatımını yetersiz bulduğum bölümler var ama genel olarak çok sıkmayan bir anlatıma sahip.
Hep merak etmişimdir.Acaba işgal zamanında İstanbul'daki insanlar ne haldelerdi?Bu konuyu çok kez araştırdım ve okudum.Ama Ayşe Kulin bu kitapta hem o zaman ki sosyokültürel durumu hem de siyasi olaylara değindiği için bu kitabı ayrı beğendim.
Beyoğlu Türküsü.Ahmet Ümit'in daha önce iki kitabını okudum.Ama bu kitapta bütün olay son 20 sayfada anlatılıyor ve bitiyor.Yazar sanki önceki 400 sayfayı sırf sayfa dolsun diye yazmış.Hikaye iyi ama önemli olan bu hikayeyi biraz daha yaymak.Ahmet Ümit bu kitapta biraz gözümden düştü.Ama buna rağmen puanım sırf ona saygımdan dolayı 7.
Yazar savaş psikolojisini ve yaşanan vahşeti çok iyi anlatmış.Bunun yanı sıra sizi kitaba bağlayan aşk ve arkadaşlık değerleri çok iyi yorumlanmış.İnsanlığın savaş sırasında geldiği son noktayı görebilmek için savaşmaya gerek yok bu kitabı okumak yetiyor.
Kitabı okurken anladığım şey: İslami Bozulmanın ve kadına saygısızlığın olduğu her yerde muhakkak bunun gibi acı ve dramatik olayların yaşanabileceği.Misal Türkiye' nin doğusu(pardon eskiden doğusuydu, şimdilerde bütün Türkiye'ye yayıldı.) kadına verilen değer ve bu geride kalmışlık insanlığın ne hale geldiğini görmemizi sağlıyor.Bu kitabı okumak kadınları daha iyi anlamamı sağladı.