2001 yılında kitaplaştırılan bir söyleşi olmasına rağmen halen güncelliğini koruduğunu belirtmeliyim. Kapitalizm, demokrasi, medya ve ABD'ni dış politikaları konusunda genel olarak şekillenen söyleşi çeviri açısından da nitelikli olmuş diyebilirim. Birçok noktda bol bol notlar almak, konular üzerinde okuyucuyu sık sık düşündürmek Chomsky'ın tarzı olsa gerek. Basit ve sade bir anlatımla konulara değinmesi, varolan gerçekliği olduğu gibi yansıtma çabası kendisini diğer enteklektüel aydınlardan arındıran en önemli özelliklerden birisi. Yüzlerce yıldır aydınların ve entellektüellerin halkı pasifize etme, uysallaştırma propagandalarını gözönüne aldığımızda Chomsky gibi aydınların önemini daha da kavramış oluruz. Özellikle demokrasi kavramının tanımı konusunda düşündürttüğünü söyleyebilirim. Demokrasi tam olarak nedir? Demokrasi, halkın, halk tarafından, halk için yönetilme biçimimidir? Yoksa demokrasi sadece seçme ve seçilme(sandık) hakkından mı oluşur?
Kitap, 9 öyküden oluşuyor. Öykülerin başkahramanı "Yaz", ama öykülerde yazın o heyecanı, neşesi pek mevcut değil. Sanırım okuyan herkes az buçuk kendinden birşeyler bulacaktır. Bol buzlu bir aşk lütfen ve düzbeyaz bir çağrı hikayelerini de oldukça beğendim.
Her okuyucunun elinin altında bulunması gereken bir sözlük. Kitaplığımda 22. basımı mevcut(2004) sanırım en son basımı 2007 yılında gerçekleştirilmiş. Bibliyografya konusunda internetten araştırmak yerine dokunarak bilgiye ulaşmak isteyenler için vazgeçilmez bir kaynak.