Kitabın yazılısına girdiğim için kitabın kapağını nefretle açmıştım fakat daha sonra sayfalar büyük bir hızla, kayganlıkla çevrildiler. Kitapta yer alan birkaç konu dışında çoğunu bilmiyordum ve okurken bilgi hazinenize bir şeyler katabilecek ilgi çekici bir kitap. Özellikle tarih meraklıları için okunması gereken bir kitap.
Yunus Emre'yi, Bizim Yunus'u , hayatını hiç bu kadar güzel bir dille okumamıştım. Ellerine sağlık İskender Pala'nın. Divan Edebiyatını sevdiren bir kitap. Okunması cidden gerekiyor.
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Konu olarak oldukça güzeldi, Mimar Sinan'ı her zaman çok takdir etmiş ve hakkındaki yazıları severek okumuşumdur. Fakat bu romanda sanki cümlelerin biraz sıradan kaldığı düşüncesindeyim. Daha doyurucu bir anlatımla çok hoş bir kitap olabilirdi.
Birkaç haftadır Ahmet Ümit kitapları okuyorum ve bu kitap okumak istediklerim arasında ikinci sıradaydı. Açıkcası Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Şems'in edebiyatta kullanılmasını seviyorum fakat böyle önemli kişilikleri kurgusu sıfır olan kitaplarda görmeye, sırf para kazanılmak için kullanılmasına katlanamıyorum. Fakat Bab-ı Esrar bence böyle bir kitap değildi. Oldukça güzeldi, keyif alarak okudum.
Ahmet Ümit'in okuduğum ilk kitabıydı. Şahsen yazarla tanışma fırsatına erdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü İstanbul Hatırasını bitirdiğimde ben de çoktan tükenmiştim. Kitapla alakalı kafamda milyonlarca soru vardı ve Ahmet Ümit sayesinde bu sorulara ışık tutabildim. Gerçekten polisiye olarak, İstanbul tarihi olarak oldukça güzel bir kitaptı. Okumaya değer.
Fabl olduğu için biraz önyargıyla yaklaşmıştım fakat kitabın içerisinde kurgu oldukça keyif vericiydi. Okumaya değer.
Okuldaki bir sınav için okuduğum bir kitaptı. Bilimsel anlamda değerlendirdiğimiz için Yazarın yansıttığı o güzel edebi ruhu kaybettiğimizi düşündüğümden tekrar okudum. Ve gerçekten sizi etkileyebilen hoş bir roman. Dönem içerisindeki batılılaşmayı çok doğru bir şekilde işleyen nadir romanlardan.