Hızla dönen dünyanın teknoloji ve batılılaşma çerveçesinde yıpratıcı etkisine inananların seveceği bir kitap. Bireysel vicdandan, Küresel Vicdan'a uzanan bir yanı var. Moore Yasası insanlık için fazla hızlı...
Profesörlerin dilinden yazılan makaleler sizi bilimsel bir okumanın ortasına bırakıyor. Her anlatılanı elbette anlamak zor ama geleceğe daha geniş bir çerçevede bakmak isteyenler için kesinlikle tavsiye ederim. Okurken kitabın yazıldığı tarihi dikkate alın, kitap artık gelecek 40 yılı anlatıyor olabilir.
Kapitalizmle gelen küreselleşmeye vicdanı açıdan yaklaşan, kapitalizmin daralltığı vicdanımızı genişletmemizi öneren bir kitap. Yönetim sistemlerine geçmiş dönemlerden başlayıp kapitalizm sonrası (post-kapitalizm) dönem de yorumlanıyor. Kesinlikle tekrar okumak isteceğim bir kitap ama 'kötümserlere sesleniş' tarzındaki geleceğe dair iyimser yaklaşım kısmına yine katılmayacağımı tahmin ediyorum.
İlginç bir kitap olmakla birlikte tam olarak vermek istediği mesajı anlayamadım. Hikayenin gerçek mi, kurgu mu, gerçekten bozma mı olduğunu da anlayamadım ama geçmişe ve pek konuşulmayan Alevilik dünyasına açılan bir pencere olarak okunabilir. Yazım tarihine göre gayet yalın bir kitap.
Casusluk dünyasını açılan küçük ama güzel bir pencere. İsrail-Suriye ilişkisi bakımından da bilgilendirici.
Biraz kumar (rulet) ve biraz da Dostoyevski'nin milletlere dair gözlemleri dışında bir şey öğrenmedim diyebilirim.