Epichan, 164 adet değerlendirme yapmış.  (11/24)
Mitolojiye Giriş
Mitolojiye Giriş

8

Bu kitabında mitolojinin ne olduğunu, bilim çevrelerinde diğer bilim adamlarının mitoloji üzerinde ki fikirlerini söylüyor. Mitolojinin ilkel inanç sistemleri, masal, efsane, destan ve menkıbe gibi edebi kültürü oluşturan ögeler arasındaki bağlantıları uzun uzun anlatmış. Türk Mitolojisi konusunda daha önce yapılmış çalışamalar üzerinde de duruyor. Tabi arada mitolojik olaylar, karakterler ve mitoloji içinde bulunan materyalleri de anlatıyor. Daha geniş yorum için bloguma bakabilirsiniz. http://ulugbeyrasathanesi.blogspot.com.tr/2014/11/mitolojiye-giris.html

Atlas Vazgeçti 1. Bölüm: İtirazsız
Atlas Vazgeçti 1. Bölüm: İtirazsız

6

İlk kitap olduğu için genel bir değerlendirme yapamayacağım. Genel değerlendirme son kitaba kalacak. Kitap akıcı, felsefik deserler de onu size direk olarak yansıtmıyor. Bunun yanında vermek istediği bazı düşünceleri çok iyi şekilde vermiş. Ama asıl kitabın aslı hikayenin arkasında size kendini hissettirse de gözükmüyor. İlk kitap olaylara giriş mahiyetinde, size ortamı tanıtmayı amaçlıyor diye düşünebilirsiniz.

Avcunuzdaki Kelebek
Avcunuzdaki Kelebek

8

Uzun zamandır kişisel gelişim kitabını okumuyordum. Şerif hocanın diğerlerinden farkı bize göre bu işin yapılması geri kalan zaten hikaye ve size eklenecek şeyler. Kitap hoş, seminerini izlediyseniz pek farklı değil.

Mukaddime 2
Mukaddime 2

8

Kitabın ikinci cildi daha çok ekonomik konularda sosyal toplumun ve devletlerin nasıl etkilendiği üzerine duruluyor. Bunun yanında din konuları ve sayı gizem bilimi üzerinde de geniş bilgi içeriyor. Kitabın dili birinci cildinde de yazdığım gibi ağır. Ama Mukaddime'nin şuan ki en iyi tercümesi olarak hoca'nın ki gösterilliyor diğer kitaplarda da. Benim bu iki cildi okumam çok uzun sürdü. Her başlıkta düşünerek okumak istedim. Buna dilinin ağır olması da ufak bir etken benim için. Dergah yayınları güzel bir baskı yapmışlar. Ama keşke ciltli olsaymış daha iyi olurmuş bu kadar hacimli iki cilt için.

Trablusgarp Savaşı ve 1911-1912 Türk-İtalyan Savaşı
Trablusgarp Savaşı ve 1911-1912 Türk-İtalyan Savaşı

7

Kitap konusu itibari ile nadir kitaplardan bir tane. O dönemi anlamak için mutlaka okunması gereken bir eser. Hoca kitabı hazırlarken ittihat ve terakki cemiyeti gazetesi olan taninden, hatıratlardan ve diğer kaynaklardan yararlanmış. Bizim sorunumuza bizim gözümüzle bakmış birde buda önemli. Burada kitabın birde negatif yanı var. Kitabın yayın tarihi eski olduğu için hoca bunu fark etmemiş olabilir o zamanlarda. Fakat günümüzde bazı hatıratların sahte ve şüpheli olduğu artık biliyor. Bunları kaynak olarak göstermiş. Allahtan fazla yerde kullanılmamış. İkinci baskıda bu hatayı düzenleseydi daha iyi olabilirdi.

Tek Adam 1
Tek Adam 1

10

Eser çok güzel bir dille ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanikten başlayarak 19 Mayıs 1919'a kadar olan zaman aralığını anlatıyor. Sadece Mustafa Kemal Atatürk değil o devirde neler yaşanmışsa, kimlerle temas kurulmuşsa hepsi ile ilgli bilgi edinme imkanınız oluyor. Dili sadece ve akıcı.

Trablusgarp Savaşı ve Türk İtalyan Diplomatik İlişkileri
Trablusgarp Savaşı ve Türk İtalyan Diplomatik İlişkileri

9

1911-1912 Trablusgarp savaşını anlatan fazla eser yok piyasada. Bu eser diplomatik olarak Osmanlı Devletinin durumu, İtalya'nın durumu ve diğer devletlerin durumu, dünyadaki o zamanki gelişmeleri etraflıca incelemiş bir eser. Yazar hem Osmanlı arşivinde çalışmış, hatıratları ve o dönemi incelemiş. Hemde italya arşivinde çalışmış, hatıratları okumuş ve italyanın o dönemini incelemiş. Savaş konusunda geniş bir bilgi vermese de savaşa giden yoldaki olayları ve o yıllarda gerçekleşen olayları çok iyi incelmemiş, tüm konular hakkında geniş bir bilgi edinebileceğiniz bir eser.