mirabella, 139 adet değerlendirme yapmış.  (6/20)
Yandaş (Uyumsuz, #3)
Yandaş (Uyumsuz, #3)

6

Serinin en kötü kitabıydı benim için. Son açısından tatmin ediciydi ancak uyumla ilgilki biraz daha bölüm olmalıydı bana göre.Tris'in ölümü temiz, mantıklı ve olması gerektiği gibi oldu. Yine de bana göre bu yazar bundan daha iyi bir Yandaş yazabilirdi.

Otostopçu 3 Hayat, Evren ve Her Şey
Eşleşme (Eşleşme, #1)
Eşleşme (Eşleşme, #1)

7

Gerçekten ilginç bir konusu olan bir kitap. Okurken yer yer 1984'ü düşündürttü bana bir çok açıdan. Başarılı bulduğum sakince ilerleyen bir kurgusu var. İnsana bir çok şeyi sorgulatıyor. Tavsiye ederim.

Grotesk
Grotesk

8

Beklediğimden ve düşündüğümden çok farklı bir kitaptı. Farklı, sanırım bu kitabı bir kelimeyle özetleseydik kullanacağımız kelime olurdu. Farklı bakış açılarından verilmiş aynı olaylar, farklı bir kurgu, farklı olay örgüsü ve farklı bir roman. Kitaptaki karakterler aslında her zaman karşılaşabileceğimiz tipler gibi durmasa da aslında hepsi yanıbaşımızda olabilecek insanlar yada bir parça bizden taşıyor. İnsan doğasına ve psikolojisine çok farklı bir açıdan bakmış ve gerçekten tespitlerini başarılı bulduğumu söylemeliyim. Kitabın bizi düşünmeye ittiği noktalar var. Bu noktalar gerçekten herkesin kolay kolay yüzleşmeye cesaret edemeyeceği noktalar, bu kitap insanları nasıl rahatsız ve huzursuz hissedirebileceğini biliyor. Beni etkileyen ve bir çok şeyi aynı anda düşünmeye iten bir kitap oldu. Bazı gerçeklikler hakkında düşünmeye ihtiyacınız varsa okumanızı öneriririm.

Mafyanın Mutfağından / Piştim... Pişirdim
Bana Dokunma (Bana Dokunma, #1)
Bana Dokunma (Bana Dokunma, #1)

8

Kesinlikle özgün bir tarz. Hızla akıp giden ve devamını merakla beklediğim bir kitaptı. Kitabın başları başarılı bir şekilde okuyucuyu neler oluyor düşüncesine sevkediyor. Dikkatle neden böyle olduğunu neden öyle konuştuğunu okuyup kitaba dair ipuçları aradım. Belki kitabın konusu okusam böyle bir şey olmazdı ama ben genelde tür ve yorumlara bakıp seçtiğim için bu bana bu kitapta artı sağladı. Birkaç şeyde hayal kırıklığına uğramıştım ama kitap ilerledikçe neyseki biraz daha tatmin oldum o konular hakkında. Kitaptaki aşık olma şekli çok klişeydi böyle özgün tarzı olan bir yazarından bunu beklemiyordum. İlginç olmasına derin bağlar olmasına çalışmış ama her olayla gittikçe kuvvetlenen bir çekim bile daha iyiydi bence. Ki bunu ikinci kitapta belki görürüz diye ümit ediyorum. Benim için en sevdiğim şeylerden birisi Warner'dı bu kitapta. Yazar onun duygusal betimlemelerine çok değinmese de onun etrafındaki havayı incelikle belirtmiş bu sayede Warner'ı bir şekilde özümsedim ve yaptığı her şeyin nedenlerini görebildim. Başrol bu konuda zayıf kalmış sadece kendini olayların akışına bırakıp hiçbir şeyi irdelemedi ve dikkat etmedi. Ama bu yaptığı yazarın genel olarak çizdiği karakter profiline uyumlu olduğu için çok büyük bir eksi değil. Sonunu çarpıcı bir yerde bitirip bizi kıvrandıran yazarlardan değil yazarımız. Şu sıralar okuduğum tüm gençlik kitaplarındaki gibi her şeyin ana karakter lehine olduğu bir noktada bitmiş. İki türü de sevmiyorum sonlarda. Bu yüzden bu kitaptaki de beni tatmin etmedi. Gerçekten beğendiğim bir kitaptı bazı noktalarda. Bir gençlik-fantastik kitaptan umulanlar var.

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)
Bin Dokuz Yüz Seksen Dört (1984)

9

Bu eseri okumayan eksik kalır, kesin okumalısınız gibi bir şey demiyorum yalnızca bu kitabı kim okursa okusun kendine katacağı en az bir nokta bulacaktır diye düşünüyorum.