Kitap güzel, klasik kişisel gelişim işte size hayatta başarabileceklerinize dair güzel örnekler veriyor ama keşke farklı şeyleri anlatıyorum diye düşünüp aynı şeyleri tekrar ederek bu kadar kafa ütülemeseymiş.
Balzamin , Gazel , Ülke , Göçebe , Dikkat okul var! , fotoğraf , çıkmaz sinir , biliyorum sana giden... bunları okuyun derim.
Bilgilendirme açısından güzel bir kitap olmuş,ben biraz vaka bahisleri tarzı birşey istiyordum bu daha çok okulumzdaki psikoloji kitaplarının kapsamlı ve olabilecek en düzgün versiyonu gibi olmuş.Mizahi resimlerle desteklenmesi özellikle çok hoşuma gitti 170 sayfaya göre pahalı olması dışında beğendim tavsiye ederim.
Özetlemek gerekirse çok ilginç bir kitaptı. Kitaba başlamadan önce yazar kendinin egoist olduğunu ve başka insanlardan üstün gördüğünü söylüyordu önsözde,tabi doğal olarak böyle bir teoriyi bulduğu için böbürleniyor sandım ama olay daha farklı çıktı.Bu kitabı okurken yer yer niye okuyorum ki böyle bir şeyi deli zırvası bunlar, adam ne kadar erotik fantezisi varsa yazmış burada, toplum değeryargılarıyla da bu kadar oynanmaz ki ve ya bir insan nasıl bu kadar alçalmayı kendine uygun görebilir diyebilirsiniz.Kitabın sürükleyici olmasını diledim ama değildi ve konudan konuya atıyordu ara sıra, ama biraz da iyi yönlerden bahsedelim kitap bulabileceğiniz en ilginç kurgulardan, baskarakterin hayatın tekdüzeliginden bıkmasından farklı arayışlara girmesine ve bunun saçma gelse de mantık çerçevesine dayandırmasına, bunun da sonuç olarak başkaları tarafından kabul görüp topluma aykırı bir düzen ve ya birey topluluğu oluşmasını kapsayan pek caktırmasa da otobiyografik bir deneyim sizleri bekliyor. Kitaba ilginç deyip geçmek de baya ilginç bir tasvir kalıyor ya neyse, değişik bir şeyler arıyorsanız tebrikler buldunuz.
-Altro -Jüri -Mythe(ilk olanı) -Devlet ve Ben -Yön -Birikik insanın şarkısı -Bakı -Yanılgı -Nokta -Soru -Dokuza Kadar On *Çizgi -Yalan Yollar -Yalnızın Durumlar 2 En beğendiğim şiirler bunlardı bu kitapta ''Yalnızlık paylaşılmaz, Paylaşılsa adı yalnızlık olmaz.''
Yabancıların bir deyimi var 'Don't judge a book by it's cover' ,kitabı kapağına bakarak yargılama,bizde daha çok kişiyi dış görünüşüne bakarak değerlendirmemek gerek diye kullanılır.Bu bir kenara dursun ben kitabı daha çok 'Olasılıksız' tarzında bir kitap olarak hayal ettiğim için almıştım.Bilirsiniz son zamanlarda Aklından Bir Sayı Tut gibi bir sürü beyaz kapaklı kitaplar çıkıyor ve ben daha çok methini duydum bunların,gelgelelim Psikopat bu klasmana girmeyi hak ediyor mu? Kesinlikle hayır. Ben kitabın arka kapağında yazanları okumadım kitaba başlarken,ama okusam şuanki hayal kırıklığımı sanırım bir 2-3 kat artırırdı.Kitaptaki başkarakterler 17 yaşında olabilir ama yazarı bu kadar ergence şeyler yazmaya iten neydi,bu kitabı yazarken nasıl bir ruh haliyle yazdı çok merak ediyorum.Saymadım ama zamanımı israf eden şu 390 sayfalık kitabın yaklaşık 200 sayfasından öpmek ve boyun kelimesi geçiyordur heralde.Bir genç kız her sevgilisini gördüğünde onun ne kadar baştan çıkarıcı olduğunu mu düşünür,bir erkek ne kadar romantik olsa bile badboy olarak gösterildikten sonra bu kadar sevgilisi için kendini yıpratabilir? Bir genç kız nasıl annesi banyoda saldırıya uğramışken aşağıya indikten sonra sevgilisi ile kırıştırabilir? Ah pardon tabi yarıyolda suçluluk duygusu hissedip bitirdi,sonra da çocuk olamaz nasıl yapabildim az daha sana tecavüz edecektim gibisinden tepki veriyor.Nasıl bir psikolojidir bu yahu biri bana açıklayabilir mi acaba ben çok yabancı kaldım. Kısacası kitap pembe diziye benzetilmeye çalışılmış ama o kadar romantik sever bayan okuyucuya götürüp okutun bunu onlar da çöp olduğunu size itiraf edecektir.Neden 1 vermedim,kitap en azından akıcıydı,nerede aksiyon olacak nerede aksyion olacak diye ısrarla okudum kitabın sonunda yarımyamalak bir aksiyon vardı,sonra da zaten kitap bitti öyle işte,okumayın arkadaşlar bu kitabı lütfen rica ediyorum,bu kadar okumayın dememe rağmen görüp de okuyanları da kınıyorum.