Yaşar Kemal'le ve dahi Türk Edebiyatıyla gerçek tanışmamın kitabıdır. Kitapları sevmeme vesiledir. Yaş gözetmeksizin, "okumayı sevmiyorum, sıkılıyorum" diyen herkese zorla da olsa okutulmalıdır.
"Fedailerin Kalesi Alamut"tan sonra okuduğum için zihnimde biraz soluk yer alan kitaptır. Nitekim bu iki kitap birbirleriyle çoğu yerde çelişir. Her ne kadar Semerkand'da anlatılanlar daha gerçekçi gelse de gönlüm Wladimir Bartol'un Ütopyasından yana...
Okuyup bitirdiğinizde büyük bir öfke duyacağınız fakat bunun yanı sıra Hasan Sabbah'ın zekası ve yerleştirdiği düşüncesine hayran olacağınız bir roman. Yazarın dilinin fazla yormaması kitabı akıcı kılan nedenlerden biri. Şii inancı, kökeni, mezhepçilik ve Haşhaşilik hakkında sağlam fikirlere sahip olabilirsiniz. Mutlaka tavsiyedir!
Yaşar Kemal'in gazete, dergi gibi yazılı basında yayınlanmış köşe yazıları ve röportajlarını barındıran; Anadolu kültürü, gerçek Türk Edebiyatı, Masallar, hikayeler ve daha niceleri hakkında ufuk açıcı bir kitaptı. Cumhuriyet yazarlarını anlamanıza vesile olacaktır.
Çok övüldüğünden aldığım kitaplardan biri. Ben kitabı çok durağan ve kopuk buldum. Birbirinden ayrı olaylar ve mekanlar çok uç noktalarda kalmış. Yarım bıraktığım nadir kitaplardan birisi oldu.