Toygar Akman, İstanbul'da doğmuştur. İlk yüksek öğrenimine Sosyal Bilimler alanında başlamış ve İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İkinci yüksek öğreniminde Deneysel Psikoloji alanına geçmiş ve Prof. Peters yönetiminde doktora çalışmalarına yönelmiştir. Prof. Peters'in ülkemizden ayrılması üzerine bilimsel çalışmalarını, Prof. H. Ziya Ülken'in yanında Sistematik Felsefe kürsüsünde sürdürmüştür. Fizik Felsefesi alanındaki çalışmalarını "Beşinci Boyut" tezi ile tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. Bu tezi ile insanın; şuurunu, sezgisini ve tüm bilgi yapısı ile "evrende beşinci bir boyut" olduğunu belirtmeye çalışmıştır. İstanbul Belediyesi'nde ve Renault-Mais şirketinde müşavir olarak çalışan Dr. Toygar Akman, Gayrettepe Mühendislik-Mİmarlık Özel Yüksekokulu kapanıncaya kadar müdür muavini olarak öğretim görevi yapmıştır. Sibernetik ve Astro-Fizik Felsefesi üzerindeki araştırmalarını önce TÜBİTAK'ta, daha sonra da on yıl boyunca TÜBİTAK'ın çıkardığı Bilim ve Teknik dergisinde sürdürmüştür. Bugüne kadar 130 makalesi yayınlanmış olan Dr. Toygar Akman'ın yayınlanmış eserleri tarih sırası ile şunlardır. Modern Fiziğin Getirdiği Realiteler ve Şuur Problemi 1960; Kainatın Yaradılışı (Prof. George Gamow'un The Creation of the Universe adlı eserinin İngilizce çevirisi) 1961, Elektronik Beyin (Piyes) 1963; Sibernetik Bilimde Devrim-Elektronik Beyin Hukukta Reform 1972;...
daha fazla
Toygar Akman, İstanbul'da doğmuştur. İlk yüksek öğrenimine Sosyal Bilimler alanında başlamış ve İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İkinci yüksek öğreniminde Deneysel Psikoloji alanına geçmiş ve Prof. Peters yönetiminde doktora çalışmalarına yönelmiştir. Prof. Peters'in ülkemizden ayrılması üzerine bilimsel çalışmalarını, Prof. H. Ziya Ülken'in yanında Sistematik Felsefe kürsüsünde sürdürmüştür. Fizik Felsefesi alanındaki çalışmalarını "Beşinci Boyut" tezi ile tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. Bu tezi ile insanın; şuurunu, sezgisini ve tüm bilgi yapısı ile "evrende beşinci bir boyut" olduğunu belirtmeye çalışmıştır. İstanbul Belediyesi'nde ve Renault-Mais şirketinde müşavir olarak çalışan Dr. Toygar Akman, Gayrettepe Mühendislik-Mİmarlık Özel Yüksekokulu kapanıncaya kadar müdür muavini olarak öğretim görevi yapmıştır. Sibernetik ve Astro-Fizik Felsefesi üzerindeki araştırmalarını önce TÜBİTAK'ta, daha sonra da on yıl boyunca TÜBİTAK'ın çıkardığı Bilim ve Teknik dergisinde sürdürmüştür. Bugüne kadar 130 makalesi yayınlanmış olan Dr. Toygar Akman'ın yayınlanmış eserleri tarih sırası ile şunlardır. Modern Fiziğin Getirdiği Realiteler ve Şuur Problemi 1960; Kainatın Yaradılışı (Prof. George Gamow'un The Creation of the Universe adlı eserinin İngilizce çevirisi) 1961, Elektronik Beyin (Piyes) 1963; Sibernetik Bilimde Devrim-Elektronik Beyin Hukukta Reform 1972; Otomasyon Sistemi ve Bilgi Bankaları 1975; Bilimler Bilimi Sibernetik 1977-1982 (üç baskı) ; Evren Boyutları ve İnsan 1978; Beşinci Boyut 1981; Dünyanın Sibernetik Oluşumu 1982; Sibernetik Yaratıcılık 1984; 2000 Yılına Doğru Sibernetik 1988; Datça Akşamları 1997; Çin'e Yolculuk 2000, Doğaya Kaçış 2000; Boyutlar 2003; Sibernetik: Dünü, Bugünü, Yarını 2003 ve Öbürgünkü Sibernetik 2003.
Dr. Toygar Akman, Sibernetik konusundaki bilimler çalışmaları nedeniyle Kültür Bakanlığı'nca 1991 yılında "Bilgi Toplumu Üstün Hizmet Ödülü" ile ödüllendirilmiştir.
Toygar Akman evli olup, üç çocuk ve üç de torun sahibidir.
daha az
Yazarın detayları bulunmamaktadır ...