Kafamda Bir Tuhaflık

Profil Resmi
8 puan

Aslında bu ülkeyi yaşayanların (dikkat edelim bu ülkeyi yaşayanların diyorum çünkü en gerçek azınlık olarak bu ülkede başka bir ülkeyi hatta dünyayı yaşayan insanlar da var) bildik hikayesi. Lokantacı olur, garson olur, fabrika işçisi olur, memur olur farketmez aynı kaderi yaşar bu ülkenin çalışan kesimi. Bu romanda da bir istanbul bozacısının hayatını anlatır yazar.

60lı yıllarda taşı toprağı altın diyerek Anadolu'nun dört bir yanından İstanbul'a yapılan umuda yolculuğun öyküsüdür 'Kafamda bir tuhaflık.' Gecekondu Kültürünün doğuşu ve karakterlerin İstanbul'da var olma mücadelesi ile karakterlerin Türkiye'de son 50 yılda yaşanan önemli gelişmelerin bazen bizzat aktörleri olarak bazen de dolaylı yollardan etkilenenleri olarak yaşadıkları, romanın özünu oluşturuyor. Bu anlamda eser, bir roman olmasının yanı sıra ülkenin son 50 yılının sosyolojik yapısını yansıtmaya çalışmaktadır. Aslında kitapta yer yer yazar kafasını kaldırıp bu benim görüşüm der gibi kendi düşüncelerini yansıtan kelime ve tamlamalarla karşımıza çıkmasaydı kitap gerçekten kusursuz olabilirdi.

Yine de bir yandan şehirli olmaya çalışan, bir yandan köyden getirdiği kültürünü muhafaza etmeye çalışan, şehrin kendi kurnazlarının yanında bir de kendisinin asla olamadığı şark kurnazlarıyla da mücadele etmek zorunda kalan, zaman zaman kendisi de küçük (asla diğerlerinin ki kadar büyük değil) hesaplar yapan Bozacı Mevlüt'ün hikayesini zevkle okuyacaksınız ve en çok da karısına olan aşkına saygı duyacaksınız

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »