Sevdim Seni Matematik - Matematik Dersinde Başarılı Olmanın Matematiği

Profil Resmi
8 puan

Arka kapaktan....
Matematik bir çok öğrencinin sevmediği dersler sıralamasında zirveyi kimseye kaptırmamaktadır. Lise ve üniversiteye giriş sınavlarında matematikte tek bir soru dahi cevaplayamayan binlerce öğrencinin olduğu gerçeği karşısında bu başarısızlık küçümsenmemelidir.
Anneler, babalar, öğrenciler ve hatta öğretmenler bu başarısızlığı öğrencinin "matematik yeteneğinin" olmamasına dayandırır. Ancak yapılan araştırmalara göre her çocukta matematik yeteneği vardır. Matematikte başarısızlık "matematik korkusu" ve matematiği sevmeme" duygusundan kaynaklanır.

Yorumum...

Kitabın arka kapağında yazılanlara kesinlikle katılıyorum. Her öğrencinin yapabileceği bir matematik düzeyi vardır. Herkes yüzde yüz bütün matematiği öğrenecek hali yok. Matematik fobisi bir atılabilse şu toplumda gerisi kolay. Bu kitabı nette tesadüf gördüm, özellikle öğrencilerim için tavsiye ederim diye düşünmüştüm. Okudum ve de beğendim. Çocuklara tavsiye ettim, bir kısmı alıp okumaya başladı ve de sevdi.

Kitabın dili çok sade günlük konuşma dili ile yazılmış. Yazar öğrencilerin ağzından konuşarak, onların düşüncelerini okuyarak kitabı eğlenceli hale getirmiş. Aralara yerleştirilen fıkralar ve de esprilerin de katkısı var bu eğlenceli olması haline. Hepimizin, hatta öğrencilerin bile bildiği şeyler yazılı.Ama bir kitaptan bunları okumanın çocuklar üzerinde etkili olacağını düşünüyorum. Demek ki bu konuda da kitaplar yazılabiliyormuş diyecekler. Bazı öğrenciler bu kitabı görünce şaşırdılar bile.
Kitabın bir bölümünde de matematik oyunları ve kısa bir bölümde de ailelere ve de öğretmenlere tavsiyeler var. Matematiğe karşı ön yargıyı kaldırmak ve motive etmek amacı ile yazılan güzel bir kitap. Bir matematik öğretmeni olarak ailelere, öğrencilere ve de matematik öğretmenlerine tavsiye edebilirim.


"Matematik bilimlerin sultanıdır"
Carl Friedrich Gauss

11 yıl, 11 ay

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »