Kitabın boyutu diğer kitaplardan daha küçük bir de Cesur Yeni Dünya'nın sonunda ne olacağını çok merak ediyorum doğrusu :)
..bende merak ettim doğrusu..:).. küçük boyutlu kitaplara bir türlü ısınamadım,.....
İthaki böyle basmış....yapacak bir şey yok....ön yargılarını yenip okumalısın bence...Romanın ismi, Shakespeare'in Fırtına isimli eserinden, perde V, sahne I'deki Miranda'nın konuşmasından alınmış...Cesur Yeni Dünya da herkes İvan Pavlov'un köpeği misali şartlandırılmış....düşünsene mutluluğa ve ölüme şartlandırılmış insanlar topluluğunu...1931 yılında yazıldığını düşünürsek yazar oldukça yaratıcı... =)
Bak algı kapılarını da çok merak ettim şimdi :) Bak okuduğum sayfadan sana güzel bir alıntı ;
"......Izdırap karşılığında kazanılan şeylerle kıyaslandığında, şu anki mutluluk çok sefil kalır. Ve tabii ki istikrar, istikrarsızlık kadar gösterişli değildir. Mutlulukta, şanssızlığa karşı verilen mücadelenin ihtişamlarından hiçbiri yoktur. Günahla mücadelenin, veya ihtiras ya da şüphe nedeniyle ölümüne alt üst oluşların görkemini bulamazsınız mutlulukta. Mutluluğun yüce bir yanı yoktur."
...evet ön yargılarımı yenip , bir gün okurum belki.....bu gün ki dünya düzeni,işte....mutluluk satan , formüller üreten( mutluluk oyuncakları) insanlar ve onların peşinden koşan milyonlar......ve de sonunda ölümle( dinler) korkutuluyorlar....algı kapılarında bunları anlatıyor....yazar yaratıcı tabi algı kapılarında uyuşturucu maddelerin kullanıldığında sanatçıların ne kadar yaratıcı olduğunu savunuyor...:))