Eser· Kitap

Toprak (II. Cilt)

10.0/10(1)

Kitabımın kahramanı Topraktır... Emile ZolaKöylünün içinde yaşadığı, elleriyle kazdığı, kimi defa cömert kimi defa nankör, o göz dikilen ya da korunan Toprak, eserin başkahramanı olarak çıkar karşımıza.Natüralist (Doğalcılık) akımının yazarlarından olan Emile Zola Toprak romanıyla sosyal toplumun gerçeğini yansıtmak istemiştir. Onun tasvir ettiği köylü daha önceki yapılan tasvirlere benzemez. Bu nedenle de; gerçekçiliğe büyük bir hassaslıkla yaklaşan Zola, 1887 yılında eseri ilk olarak yayımladığı zaman, gerçeği acımasız ve şaşırtıcı derecede yabanıl bir şekilde gözler önüne serdiğinden tepkiyle karşılanmıştır. Daha sonra defalarca basılarak, başyapıtlarından biri olmuştur.Toprak Fransa köylülerinin değişen 19. yüzyıl şartlarındaki yaşantısının sosyoloji ve psikoloji alanında bilimsel kurallara dayanılarak yapılan gerçek tasviridir.

Baskılar1

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Toprak (II. Cilt)

Toprak (II. Cilt)

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puanlama

10.0/ 10
1 puan
10
1
9
0
8
0
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Ffilizd· Toprak (II. Cilt)
10/1006.04.2015

Emile Zola'nın en sevdiğim romanıdır.Yazara tek kelimeyle hayran kaldığım inanılmaz bir roman.On yıl önce okudum ama hala o karakterleri unutamam.

Benzer Kitaplar