Ateş Yakmak
Gerçeği gizleyip saklıyorsanız ya da herkesin içinde tüm açıklığıyla ortaya koyamıyorsanız, gerçeğin ne olduğunu bilmiyorsunuz demektir. Ben gerçekle yüz yüze gelmek isterim.Benim öykülerim zalimse yaşamın kendisi de zalim demektir. Oysa ben yaşamı zalim değil de güçlü bulurum ve yapıtlarımda yaşamın bu güçlülüğünü yansıtmak isterim.Jack London
Baskılar5
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(5)
Tüm puanları gör (26)3 kısa öykü var ikisinin adı ateş yakmak, ilk öykü 1908 ikincisi 1902 de yazılmış, birçok fark olmasına iki öyküde de kutuplarda -60 derecede suya düşmüş insanların donmamak için ölmemek için ateş yakmaları gerektiğini tasvir ediyor, üçüncü öykü biraz daha farklı ama amaç yine kutuplarda yaşam azmi, Jack London'ın inanılmaz bir gözlem ve tasvir yeteneği var, kendisi de bir süre kutuplarda çalıştığı için konuya hakim ve konuyu yaşatarak anlatıyor, sessiz sakin bir ortamda ve kendinizi kitaba verip başka bir şey düşünmeden okumanızı tavsiye ederim.
iş bankası yayıncılığı versiyonunu okudum. içinde 3 öykü vardı. İkisinin adı ateş yakmak giriş ve gelişme aynı sonuç değişik. En son olan öyküde aynı işleyiş. Çok keyif alamadım.
3 farklı kisa öyküden oluşan kisa bir kitap. Jack London' in yine vahşi doğa temelli yazdığı öyküleri okuyoruz. Soğuğa karsi verilen mücadele. Okurken soğuğu, çaresizliği iliklerimize kadar hissedeceğiz eminim. 👍 Ilk iki öykü neredeyse tamamen ayni olmasına rağmen sonları itibariyle farklıdırlar. ⚠️ Tıpkı diğer kıtalarında olduğu sade bir dil, akici bir anlatım mevcut. ✔
Jack London'dan Ateş Yakmak, Bir Kalem Pirzola, Porportuk'un Aklı adlı biri Avustralya ikisi Kanada'da geçen üç güzek içe dokunan kısa ve keyifli hikayeden oluşa kitaop
İnsanın kanını donduracak kadar gerçekçi hikayeler.












