Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
okumam. bir kitabı elime alıp onun iç dünyasını kesfedip kendime uygun köse buldum mu baska hiç bir uyarıcının beni o kösemden cıkarmasını istemem cünkü. karakterlerle bütünleşiririm, olay mahallerini dolaşırım, verilen bilgileri özümserim kısaca yasarım yani o kitabı. iki veya daha fazla oldu mu kendimi parcalanmıs hissediyorum. baska bir kitap okumak istiyorsam elimdekini bitirmek için daha cok gayret gösteriyorum.
özetle aynı anda farklı tatlar yememek gibi birsey benimkisi, agzıma aldıgım lokmanın tadını cıkarmayı seviyorum işte hepsi bu.. :)
ben şimdiye kadar okumadım, ama okumam demiyorum, denerim, ama bana öyle geliyor ki bir kitabı bitirip yenisine başlamnın hazzı çok ayrı, iki kitap okuduğumda birini bitirdiğim zaman diğeri bitirmemişsem bu hazzı alamayabilirim, acaba kitaplar birbirine ket vurur mu, biri diğerine yoğunlaşmamı engeller mi, birini çok okumak istersem diğeri angarya gibi gelmez mi bu sefer suçsuz kitaplar çatışacak :(, bir de zihnimiz bu kadar güvenilir mi??? ama ara ara şiir kitaplarını başka kitaplarla birlikte okurum
Ben bir kitabı yarım yamalak okumayı sevmem yani okuduysam aynı günde bitiririm, ve tabii ki de sürükleyiciyse. Araya başka kitap koymayı sevmem, olay örgüleri biribirine karışıyor çünkü. Hakkıyla okumayı isterim. Bir onu bir onu okuyamam. Eğer sıkıldıysam da bırakırım.
yatak ucu kitabım vardır, birde sürekli çantamda bulundurduğum kitaplarım vardır. şu ana kadar 2 den fazla kitabı aynı anda okumadım. ama eğer yanımda kitap yoksa ve başka yerde kalıyorsam kesinlikle o yerden kitap alır o gece başlarım:) böylece eder 3 kitap...
Ben de okurum, her akşam farklı dizi izlemekten farkı yok.
Ben şahsen genelde polisiye - gerilim okumayı seviyorum ama sürekli polisiye - gerilim okuyunca da bir bıkkınlık geliyor. Bu sebeple araya zaman sokup polisiye - gerilimden uzaklaşmadan farklı türde kitaplar okumayı tercih ediyorum. Buda tabi çok olmayıp en fazla 2 adet oluyor.
Bende genelde birkaç kitap birlikte okurum. Özellikle ağır bir kitap okuyorsam yanında farklı türden bir kitap okurum ki dengelesin.
evet okuyorum:) hem de büyük bi keyifle.
bunun asıl nedeni, okul yıllarımda gece yatmadan önce okuduğum kitapları sürekli yastığımın altında unutmamdı, bu yüzden de okula giderken çantamdaki kitaplardan bir tanesini okumak zorunda kalıyordum. bu böyle devam ederken bende bir alışkanlık haline geldi diyebilirim:)
sonra da kriterlerine göre ayırmaya başladım. konusunda göre ağır bir kitapsa gece okunucaklara, eğlenceli kitaplarıysa otobüste trende okunucaklara diye ayırıyorum.
okunucak yerler belirliyorum kitaplarıma, bi kaç kitabı okuyabilen varsa bu şekilde kriterlere ayırmasını tavsiye ederim:)
Denedim fakat hiç benlik değil.Düşünün ki elinizde bir hortum var karşınızda da 5 tane varil.Hortumla 5 varili de doldurmaya çalışıyorsunuz hiçbiri hemen tam dolar mı dolmaz buna benzetirim ben aynı anda 5 kitap okumayı.
'carmen', 'brktsy', 'gereksizolan' rumuzlu arkadaşlarla benzer düşünüyorum.En temizi tek kitap.1 kitapta gözüm olur benim. 1 kitaba sadık kalırım.Ona noktayı koymuşsam, bir daha geri dönmem.Çünkü yeni 1 kitap sahada olur,gözdem odur, bu böyle sürer gider.
Şayet tür konusuna gelirsek; çok çeşitli türlerde kitap okumak kişinin kendini geliştirmesine büyük katkı sağlar bence.Fakat tutkulu bir kişi bazen tek türden vazgeçemeyebiliyor.Bununda çözümü ara ara başka türlerden kitaplar serpiştirmektir.
yorucu bir kitap okuyorsam yanında ona göre daha hafif bir kitap daha okumaya çalışırım. Bu syaede kafamı çok fazla meşgul etmesini engelliyorum. Bir kere 3 ayrı kitap okumayı denedim ama beceremedim ideali bir komplike kitabın yanında ona göre daha hafif bir kitap okumak olduğunu düşünüyorum.