Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Okuma eylemi için yapılan okuma tekrarlanmaz.
Bilme eylemi için yapılan okuma tekrarlanabilir!
Bir kitabın son sayfasına okuma eylemiyle değil bilme eylemi ile varılır. Bazen kitabı 1 kere okumayla kitabın son sayfasına varılmış olur, bazen 5 kez okumayla varılmış olmaz!
bazı kitaplar diğerlerine oranla daha fazla etki bırakabiliyor.. bundan dolayı da zaman içinde o kitabı bir kez daha okuma isteği duyuyor insan. bir nevi tadı damağımda kaldı hadisesi :) ben yanılsamalar kitabını iki kez okudum.
Bugüne kadar sadece simyacıyı çok kere okudum. En son 21 yaşımda bıraktım okumayı: ))Sanırım 7 yada 8 kere okumuşumdur. Onun dışında hiç bir kitabı üst üste iki kere okumadım. (sanırım : )))))
Bunun sebebi yani bir kitabı iki kere okumak istemenin sebebi, tesadüf(?).
Hayatınızda zaman zaman öyle çıkmazlara giriyorsunuz ki, kapkaranlık bir yolda buluyorsunuz kendinizi yada kafanızın içinde koskoca bir yarık olşuyo ve ne yaparsanız yapın onu kapatamıyorsunuz. İşte o anda onunla karşılaşıyorsunuz. Okumak olmuyor bu yutmak, emmek, sevişmek! Karanlığınızın kandili oluyor o kitap , kafanızda oluşan yarığı, puzzelin eksik parçası gibi tam manasıyla dolduran parça. Ve sonrasında ne zaman aynı durumu tekrar yaşamak durumunda kalsanız o kitabı ve o anı hatırlıyor ve ona ihtiyaç duyuyorsunuz. Belki de onunla iken geçen zamanı tekrar yaşamak ve yaşatmak için.
Bu bir yol diğeri ise bunun tam tersi. İlk okuduğunuzda pek çok sebepten ötürü bişey anlmadığınız bir kitaba yıllar sonra tekrar açıp baktığınızda şifresini çözmüş gibi muamele edebiliyorsunuz : ))