Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Daha da okumam seni dediğiniz yazarlar..

Tartışma Cevapları

21 ile 30 arası cevap gösteriliyor, toplam 57 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kesinlikle öyle rezaletti . Para ve zaman kaybı da cabası zaten .

10 yıl     
2 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Zevk icin kitap okumak derken ne kast ediliyor anlamadim.Kitap okumak zaten bir görev degil ki.keyf veren zevk veren bir sey,hoslandigimiz bir zaman sureci okuma sureci.okurken tabiki bilgileniriz de ögreniriz kesfederiz zaten bize keyf veren bunlardir.akademik kitaplari da insan keyf alarak okuyabilir.yani bu kisiye bagli.okuduklarimiz aile iliskileri,felsefe,psikoloji,tarih kultur bir cok sey icerir...yani bazilarimiz ben roman okumam diye asagilayan bir tavir alabilirler ama bir roman edebiyatin bir parcasidir.insanin kulturel gelismesinde bana göre etkendirde.Konudan uzaklasmis gibi oldum,ama su anda asla okumam diyecegim yazarim yok gibi cunku cok iyi yazarlarin bile butun kitaplari iyi olmuyor,daha önceki eserleri pek iyi olmayanlar daha sonra gelisme gösterebilirler. bunun icin zor benim icin bu yazar asla demem ama,sanirim grinin elli tonu yazarinin baska bir kitabini okumam asla..

10 yıl     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Ece Temelkuran. Muz Sesleri'nden sonra bir daha asla ..

10 yıl     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Doğan Cüceloğlu'nun ve Nazan Bekiroğlu'nun kitaplarını ölene kadar okumam ve de okutmam:) ikisinin de cümleleri kupkuru ve yavan...

10 yıl     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

ben beğenmediğim yazar için zaman kaybı demek istemiyorum ama şöyle mesela; bir arkadaşınla aranda çok kopuk, bir bağ var, arkadaşlığınızı anlamsız buluyorsun, ufkunu açabilen bir başkası için ise hiç susmasa keşke diyebilirsin. aynı şey yazarlar için de olabilir gayet..

ayrıca beğenmediğim bir yazara haksızlık etmemek için en az bir kitabını daha okumaya çalışırım. iyi olan kitabını bulmaya çalışırım. mesela murat menteş, elif şafak, hakan günday, iskender pala, ahmet ümit, suzanne collins için durum bu şekilde. ama olmuyorsa olmuyordur)) mesela ahmet altan son oyun unu rezalet bulup yarım bıraksam da onu yazmadım çünkü kristal denizaltı'nda yakalamış beni bir yerlerde. livaneli mutluluk kitabını pek severek okumadım hatta bazen gıcık oldum ama onu yazmadım çünkü (soytarı nın tersine) kardeşimin hikayesi ni çok sevdim, gibi..

ayrıca roman yazarlarının küçümsendiği yorumuna katılmıyorum. beğenilmeyen yazarların çoğunlukla roman yazarları olması, bizim çoğunlukla roman okuyor olmamızın bir sonucu, başka bir şey değil bence.

10 yıl     
2 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Luke Rhinehart bana uygun olmayan bir kitap yazmış olabilir Zar Adam serisiyle fakat bu onu kötüleyeceğim anlamına gelmez. Rezalet tarzı kelimeler sarfedilmemeli diye düşünüyorum. İskender Pala ismi geçmiş bir kaç iletide ben çok severim kendisini, yazdıklarını... Severek okurum kitaplarını, edebi yönü baskın yazarlandandır. Öyle yalın basmakalıp cümlelerle geçiştirmez çoğu yazar gibi. S. Collins mesela oluşturduğu epik-fantastik dünyayla çığır açtı kitap dünyasında. Harry Potter serisinden sonra farklı bir kapı araladı. Bizlerin tarzına uymayan kitaplar vardır hiç bir yazara keşke sen artık bu mesleği bıraksan demeyi doğru bulmuyorum.

10 yıl     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Canan Tan
Elif Şafak

10 yıl     
5 kişiden 4 kişi beğenmiş.

rezalet kelimesini yazarın kitabı için kullandığınız sürece yazarı kötülemiş olmazsınız zaten. ama, lütfen; bir film rezalet olabiliyor, bir yemek rezalet olabiliyor, tiyatro rezalet olabiliyor. kitap neden rezalet olamasın?

ayrıca kötülemek (eleştirmek) için illa hayat tarzımıza uygun olmaması koşulunu aramak.. ya da olumsuz yorum yapmamak (eleştirmemek) için dünyada çığır açıp açmadığına bakmak.. bilmiyorum. her şeyin herkes için farklı şeyler ifade edebilebilmesi, dediğim gibi hoş olan şeydir bana göre.

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Suzanne Collins in oluşturduğu evrenin, Stephen King in Koşan Adam ve Alexei Panshin in Ergenlik Ayini kitaplarından fikirler araklanarak oluşturulmuş bir evren olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle yeni bir çağ açmış diyemem.

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Canan Tan , Elif Şafak bir daha asla okumam. Orhan Pamuk zorlarsam okurum.

Bu arada FMA , sanırım Fatih Murat Arsal :)

10 yıl     
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar