Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Elif Şafak, İskender Pala bence kitap yazmasın bunlar
Elif Şafak-Yorum bile yapmak gereksiz.
Ahmet Batman- Twitter özentiliğinden başka bir şey değil.
Fatih Murat Arsal- Bütün kitapları birbirinin aynı edebi dilden mahrum sırf +18 temalar yüzünden okunan bir yazar.
Nazan Bekiroğlu'na la ile çok yanlış bi giriş yaptığımı söylüyor arkadaşlarım. Ben de dedim olabilir mi acaba.. la'yı yazan birinin diğer kitaplarının güzel olma ihtimali yok düşük idi bana kalırsa, cidden hala la deyince sıkılıyorum, ama arkadaşımın ısrarı üzerine bir kitabini daha okuyacağım. Merak ettim bende neymiş bu nazan bekiroğlu ))
Böyle dediğim çok yazar var. Kendime göre haklı sebeplerim de var. Sonunda bir şeyi artık yapmamaya karar vermekte önemli bir şey bence. O yüzden bence böyle de bir değerlendirme yapabiliriz.
Mesela benim ölene kadar kuvvetle muhtemel bir daha okumayacağım yazarlar;
- Ahmet Ümit (ciddi anlamda 'kitap basan' adam, bu kadar çok kitap basma lütfen olmaz mı?),
- Elif Şafak,
- tabii ki Hakan Günday (gereksiz + yorumsuz),
- Suzanne Collins (açlık oyunları 1'den sonra sıkıcı, ayrıca kitapta açlıktan ölmek üzere olan insanlar filmde baya bir besili, çok itici),
- Murat Menteş & Alper Canıgüz (Barış Bıçakçı'nın yazar olduğu bir dünyada, bilemiyorum.. tamam Menteş'e yine de ihtiyaç duyabiliriz ama Canıgüz'ün bir kitabında uzaylı sezdiğim an, bitmişti),
- İskender Pala (okuyamıyorum),
- Nazan Bekiroğlu (La: Sonsuzluk Hecesi; bu kadar akamayan bir kitabı nasıl yazabildiniz.. yazarken sıkılmadınız mı gerçekten?)
hoşlanmadığımız şeyleri ifade etmek çok anlamlı bir şey bence. Sonuçta hiç ifade etmediklerimiz de var. Bu da ifade ettiklerimiz değerli kılıyor.
Kahraman Tazeoğlu,Ahmet Batman,Ahmet Altan :(üzgünüm emeğe saygı ama kitapları hiç benlik değil
Eleştiri yapıtı kötülemek değildir yanlışınız var. Fikirler illa ki beyan edilir, herkes tarzına uyan-uymayan yapıtları belirler çerçevesini oluşturur. Yeraltı Edebiyatını sevmediğim için Hakan Günday kötü değildir. Benim hayat çizgime uymuyordur bu kadar. İskender Pala'nın sıkıcı olduğu görüşüne katılmıyorum. Sabahattin Ali ise bu kategoride anılmamalı bile. Yazık olur doğrusu...
bestseller kitapları ve elif şafak'ın kitaplarını okumam