Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Dini kitap tavsiyesi

Tartışma Cevapları
« geri 1 2

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 19 cevap.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

İniş sırası ve Sebepleri ile Kur'an-ı Kerim Tercümesi (Prof. Dr. Niyazi Kahveci) kitabını özellikle tavsiye edeceğim. Ayrıca İslam Uygarlıkları Tarihi 1-2 (Corci Zeydan) ve Maxime Rodinson'un "(Yeni Bir Dünyanın ve Peygamberin Doğuşu) Muhammed" kitabı ve Diyanet İşlerinin yeni baskısını yaptığı Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı (Prof Dr. İbrahim SARIÇAM) kitaplarını öneriyorum.

10 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

UYDURULAN DİN VE KURANDAKİ DİN & KURAN HİÇ TÜKENMEYEN MUCİZE

10 yıl, 5 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Araştıracağım birçok kaynak öğrendim.

@Furkan, Turan Dursun' da bilimsel yaklaşmış ama kaynaklarında hata bulduğum için güvenim sarsıldı.

@İnci, Yaşar Nuri Öztürk' ü okumuştum. Yorumlarına katılmakla beraber Yaşar Nuri Öztürk' ün islamı kendi düşüncesine göre ve zorlama şekilde yorumladığını düşünüyorum. Aynı Gerçek Dİn Bu kitabında Turan Dursun' a verilen cevaplar gibi sığ şekilde yazıyor.

@vovathecat, çeviri, meal ikilemi bende de vardı. uzun zaman Kur' an' ın Türkçe' sini aradım ama bulamadım. Çok araştırsam elbette bulurdum ama daha sonra çeviriyi yapana ne kadar güvenebileceğimi düşündüm ve vazgeçtim. Sonuçta okuduğum şey beni etkilese bile düşüncemi değiştirecek kadar meşruiyeti yoksa okumanın anlamı da yoktur. Bu tür konularda tarafsızlık olmazsa olmazdır. Bence herhangi bir dine inanan herkes önce inanmayı bırakmalı, sonra araştırarak gerçekten inanıp inanmayacağına karar vermeli. Ama genelde yapılan şey "önce inanıp sonra bu inancı doğrulamaya çalışmak" oluyor. Kimsenin dinini doğduğu ülke/şehir belirlememeli. Bu yüzden tarafsız kaynakları arıyorum.

@Skovorodnikof, hocam söylediklerini pek anlamadım, biraz daha açıklayabilir misin?

10 yıl, 5 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ben de tefsir okumanı öneririm. Kendim de şu an tefsir okuyorum. Bazen uzun uzadıya dilbilgisi ile ilgili, bir kelimenin kökeni ilgili bilgiler verebiliyorlar ancak gereksiz gördüğün yerleri atlayarak okuyabilirsin. Ben tefsir okumayı çok faydalı buldum çünkü tefsirde bir ayeti açıklarken o ayetin hangi dönemde hangi şartlarda geldiğine değinerek benzer başka ayetlerle de birlikte o ayetin açıklamasını veriyor.

10 yıl, 5 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Her fikre açığım diyorsan Dawkins okumanı önerebilirim :)

10 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Dawkins öneren arkadaşlarım oldu, aklımdaydı ama şimdiye kadar okumamıştım. Turan Dursun' u okuyabildiğim için fikir açıklığı konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum :)

10 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Dawkins işin içine biraz bilim soktuğu için Turan Dursun'dan ayrılıyor aslında ^.^

10 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Dawkins dinlerin saçmalık olduğu önyargısıyla hareket ettiği için Turan Dursun'dan ayrılıyor bence. Benim üstte paylaştığım kitaplar üzerinden gidersen din hakkında bilimsel yazılara ulaşırsın. Dawkins'in bu konu hakkında bilimsel bir yazısı yok. Biyoloji ve evren dışı tanrı hakkında kitap ararsan "kör saatçi"sini önerebilirim tabi ki.

10 yıl, 5 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Aslında dinlerin saçmalık olduğu ön yargısı yerine düşüncesi dersek daha doğru olur. Bilimsel yazıdan kastettiğim şey ise bir evrimsel biyoloğun kendi biliminin dinle çelişen kısımlara yormasıydı. Ayrıca dini eleştirdiği için öldürülmedi henüz, o bakımdan da Turan Dursun'dan ayrılıyor :/

10 yıl, 5 ay     
1 kişiden 0 kişi beğenmiş.

@Furkan, dawkins'in ön yargısı olduğunu açıkça görebiliyoruz. Dinlerin doğru olmadığı veya tanrı kavramının doğru olmadığını düşünüyorsa bu konuda çalışma yayınlayabilir. Ama bu o konuda bir çalışma yayınlamaktansa evrim ile dini çatıştırarak, dinlerin gerçek kökenine asla inmiyor, sorgulamıyor. Dinlerin sahte, peygamberlerin salt yalancı, tanrının insanlar tarafından uydurulmuş ama hiçbir şekilde araştırılması gerekmeyen bir kavram olarak görüyor. Bunlar birer önyargıdır.

10 yıl, 5 ay     
« geri 1 2
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar