Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Arkadaşlar değerli fikirleriniz için teşekkürler. Telhappy nin dediği gibi 10.000 lerce kitap okuyamadığımız için seçimlerimizi iyi yapmak gerekiyor.
Hayatin boyunca sadece 3 yazar için bu şekilde bütün kitaplar ini okumaliyim dedim. Ursula LeGuin, Tolkien ve yenilerde Patrick rothfUSS. Özellikle ilk ikisi ne yazmissa okuyabilirim. Ama başka yazarlarda boyle bir durum yok. Mesela Ayşe Kulun çok okudum ama artik çekmiyor.
bende böyleydim ama bir süre sonra uslüpten ve aynılıktan sıkılabilirsin. Ben şu an bir kaç yazarla ilgili bu durumdayım.. Bence yazar veya tarz tercihi yapmadan gitmek daha mantıklı..
Okuduğum bir kitabı çok beğenmişsem eğer, hemen yazarın diğer kitaplarını araştırır not alırım ancak genelde ilgim başka kitaplara kayar, onlarda uzuuun bir süre sırada bekler :)
İlk defa okuduğum bir yazarın diger kitaplarını okuma gibi bor takıntım yok. Daha az para harcayıp çok kitap okuma derdindeyim.
Hemen hemen ben de böyleyim. Yazarın bi kitabını beğenince anında diğer kitaplarını da okumak istiyorum. Üstelik yazılma sırasına göre okumak istiyorum. Böylece ustalık dönemine ulaşana kadar kendini pişirme sürecine tanık etmiş gibi oluyorum. Çiğ eserler muhakkak oluyor ama şöyle düşünüyorum: Evet seçici olmalıyım ama ben aynı yazarın tüm kitaplarını okuduğumda bi 'kafa' 'zihin' tanıyorum. Aynı insandan çıkan fikir alışları bunlar. O yazarı yazdıkları nezdinde insan olarak daha iyi tanımış oluyorum.
Böyle düşününce kaçırdıklarım daha az üzüyor beni.
Bende böyle yapıyordum. Ama birkaç yazarın kitabını beğendikten sonra diğer kitaplarını okuduğumda yaşadığım hayal kırıklığıyla bu alışkanlığım son buldu
Hep aynı yazarı okumak veyahut aynı konu hakkında aynı tarz yazarları okumaktansa farklı yazarları, farklı görüşleri , farklı konuları okumanın insanın yorum kabiliyetini, zihnini adım adım geliştireceği kanaatindeyim.
Saygılar,