Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Yılda 500 kitap okumanın çok zor olacağını düşünüyorum. Zira siz eğer günde ortalama olarak 9-10 saat bir işte çalışıp, evinize yorgun bir şekilde geliyor ve bir de evli iseniz, yani ilgilenmek zorunda olduğunuz bir aileniz var ise, yılda 500 kitap okumak sanırım hayal gibi bir şey bence. Hiç bir işiniz olmasa, 365 gün boyunca kitap okusanız dahi ben çok zor olduğunu düşünüyorum yılda 500 kitap okumanın.
Bahsedildiği üzere kilit nokta, anlayarak hızlı ve etkin okumak.Bende hızlı okuma üzerine çalışıyorum.Arzum, az zamanda çok kitap okumak.
Başlık bana okuduğum bir haberi anımsattı.
Bir il halk kütüphanesi 1 yılda 500 kitap okuyan 70 küsür yaşlarında bir amcaya plaket vermişti.
Amca haftada 3-4 kitap bir yılda ise yaklaşık 500 kitap okuduğunu söylemişti.Yalnız 4 kitaptan 52 hafta hesaplandığında 208 kitap ediyor :) Kendiyle çeliştiği için şüphelenmiştim doğruluğundan.
Yine de çok hızlı okuyan birinin 1 yılda 500 kitap okuması mümkün müdür sizce ?
Ogzhndmn, teşekkürler yanıt için.kaç kitap okuduğunun yanı sıra ne tür kitaplar ve yazarlar okunduğunu da hesaba katmak daha doğru haklısınız.tamda dediğiniz üzere o amca macera kitapları okuyormuş.birde emekli.yalnız sayıya hala inanmıyorum kitaplarla bu kadar haşır neşir olan biri ne ve ne kadar okuduğunu gayet kesin bilebilir gidipte çelişkili ifadeler vermez.208 nere 500 nere.. birde yaklaşık demez mi:)
Kitap okuma mevzusunda nicelikten çok niteliğin ağır bastığını bir kere daha görmüş oldum.
Ortalama 100 sayfa okurum, zamanım olmasına rağmen daha fazlasını okumak istemem, çünkü metabolizmam izin vermiyor...
Birden fazla kitap okuyacaksam en fazla iki kitap okuyabilirim o da farklı türlerde olurlarsa yani biri şiir kitabı olur diğeri de düz yazı türünde bir eser olursa yapabiliyorum sayfa sayısına gelirsek 50-100 arasında değişir kitabın akışına uslubuna da bağlı faktörlerde var tabi.
Ben özellikle seri kitaplar okurum ve ilkine başlamadan ikincisinin de elimde olmasını isterim. Mesela Safir Mavi ve Zümrüt Yeşil'i aynı gün okudum ve üstüne bir de Opal'i tekrar okudum. Gerçi Opal'i okurken önceden okuduğum için fazla dikkatli okumadım ama üçü de aynı gün içinde baştan sona bitti. Safir Mavi 368 sayfa, Zümrüt Yeşil 464 sayfa ve Opal de 420 sayfa. Yani bir gün de toplam 1252 sayfa okumuşum ve saat 21.00 civarı bitmişti. Tabi okumak için öldüğüm kitaplardı onlar. Mesela bir otobiyografi okutmuşlardı okulda kaç yıl geçti aradan hala 12. sayfadayım :)
bir günde kitabı bitirdiğim de oluyor,günler boyunca çeşit çeşit kitaba konsantre olamadığım da oluyor,şu ara o günlerdeyim hatta :(
kitap okumadan gecen günümü kayıp olarak sayıyorum ama buna ragmen hiç okuyamadıgım yada 30- 40 sayfa ancak okudugum da oluyor.. ( bu aralar iş yeri degikliginden kitapları cok ihmal ettim mesela :() aynı anda ise tek kitap tercih ediyorum böylece kendimi onunla onu kendimle daha iyi özdeşleştirebiliyorum.
Aynı anda bir çok kitap okuyamıyorum. Günlük olarak okuduğum sayfa sayısıda değişiyor. Vaktime bağlı haftasonu bir günde bir kitap bitirdiğimde oluyor, bazı günler 3 sayfa okuduğumda ama ortalama 70-100 sayfa arası okuyorum.Genellikle kitapları 3-7 gün arasında bitiriyorum. Bu aralar iş yoğunluğundan pek kitap okuyamadım :(
Kitabın akıcılığına göre değişiyor benim okumam. Akıcı bir kitapsa gittiği yere kadar okurum, sayfası önemli olmaz benim için. Akıcı değilse 30-40 sayfa anca okurum, bitirmem de zor olur zaten.