Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Merhaba. Genç bir okur olarak klasiklerin kıymetini bilmeniz harika. Klasikler mutlaka okunmalı bence de.
Fakat yeni yazarlarımız tarafından da edebi değeri olan güzel kitaplar yazılabiliyor. Onlara hiç şans vermemek hiç okumamak edebiyatın ilerlemesini durdurmak anlamına gelir. Tabii ancak nispeten iyi olanları seçip okumaya yeter ömür. Bunun için de edebiyat dergilerini takip etmek faydalı oluyor bence. Gazetelerin haftada ya da birkaç haftada bir gün verdikleri ücretsiz kitap ekleri bile faydalı bence bu konuda. İnternette de kaynak çok ama kirlilik de çok, her şey reklama dönmüş durumda, ayırt etmek de zor o nedenle.
Siz kitap seçersen nasıl karar veriyorsunuz?
Klasikler açısından kitabın yayınevi ve çevirisine bakarak karar veriyorum.Yeni kitaplar içinse yazarı hakkında bir araştırma yapıyorum ve kitabın konusu vs. kriterlere bakıyorum.Aslı Erdoğan mesela gayet severek okurum.Kitap seçerken bence en önemli nokta yayınevi mesela martı,pegasus,yabancı gibi yayınlar tamamen ergen kitleye hitap ediyor.Önerebileceğim yayınevleri ise iş,can,adam,kırmızı kedi,varlık,everest ve cem yayınları vs. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
Herkese Merhaba :)
Ne yazık ki günümüzde artık eski yazarlarımızın yerini genç watpad yazarları almaya başladı. Bu durum genç bir okur olan beni çok üzüyor. Oysa öylesine güzel kitaplarımız var ki... Orhan Kemal, Aziz Nesin, Sabahattin Ali , Dostoyevski, Nazım Hikmet Ran... gibi yüzlerce değerli yazarlarımızı şimdiki yazarlardan nasıl üstün tutabiliriz onları nasıl yok sayabiliriz.