Birlikte seçelim, birlikte okuyalım, isteyen ve okuyanla birlikte tartışalım📖📚📒
Merhaba.
Özlem, yerli öyküyü her ay farklı bir kişi tek başına belirlese nasıl olur? Bu seçim işi pek işlemiyor sanki, roman seçimine çok az kişi katılıyordu zaten.
Maupassant'ın öyküsünün acaba adı farklı diye mi bulamıyoruz? Elmas Gerdanlık, Kolye, Gerdanlık gibi çeşitli adlarla çevrilmiş bir öyküsü var internette, antolojide o Ziynet diye çevrilmiş olabilir belki. Çeviri farkı olabilir ama şöyle başlıyor Elmas Gerdanlık öyküsü: "Kaderin cilvesiyle memur ailelerinden birinde dünyaya gelmiş, güzel, hoş kızlardandı. Ne çeyizi, ne umutları, ne de sevilmek, anlaşılmak, fark edilmek, zengin ve seçkin bir koca bulmak gibi ümitleri vardı ve bayındırlık bakanlığındaki bir memurla evleniyordu." Bilge doğrulayabilir ancak bunu:)
----
Bu arada artık roman kulübü olmayacak mı?
merhaba arkadaşlar, 2019 ilk gününden sevgiler:)
bilge biz öyküleri mail olarak senden bekliyorum hatırlatayım dedim:))
ilk öyküyü bende bulamadım açıkcası ama bu hafta diğer öykülere de bakacağım..
ocak ayı okuyacağımız Türk edebiyatından öyküyü hala seçmedik, artık bir karar verelim. öykü önerilerinden birini mi seçelim yoksa yeni bir önerisi olan var mı?
[email protected]
Şimdiden teşekkürler ve herkese mutlu yıllar..
günaydın
mail grubu oluşturalım denmişti aslında bu durum için.
bilge o zaman sen bize öyküleri çekip yollarsan çok seviniriz:)
[email protected] mail adresim. herkes yazarsa mail adresini bir mail grubumuz olur .
Kitabın basımı olmadığı için okuyacak kaynak yok elimde. İnternette de yok bazı öyküler
Her hafta bir öykü okuyacağız ve cuma günleri o öykü üzerine konusacağız.