Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

İyisiyle ve kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktık. Radikal Kitap olarak 2013’ün 100 kitabı. Listedeki kitaplardan, Sizler kaç tanesini okudunuz.

Tartışma Cevapları
« geri 1 2 3

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 24 cevap.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

ALIPTA OKUYAMADIKLARIMDA BİRSÜRÜ

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

ve daglar yankilandi

10 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Dan Brown-Cehennemi okuyabildim.
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri ve Leylim Leylimi okumayı istiyorum artık 2014'e kaldı :)

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Beyoğlunun en güzel abisi, bir psikiyatristin gizli defteri, kardeşimin hikayesi ve cehennem'i okudum. Boş koltuk'u da şu an okuyorum :)

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Evet Yasar Kemal'i gormemisim onu da okumustum :)

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Romanlarımla geçen bir yılı daha geride bıraktım .Zamanımı okuyarak geçirdigim için çok mutluyum.Hayat kitaplarla güzel,okuyarak anlamlı.Nice okudugum romanlar oldu,aşk,biyografi,tarih,klasik.Hepsi ayrı güzel,etkiliyici,iz bırakan kitaplardı .Okumanın bana verdigi rahatlıgı,mutlulugu,huzuru anlatamam .



1. Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Ahmet Ümit


2. Kaiken, Jean Christophe Grangé


3. Kardeşimin Hikâyesi, Zülfü Livaneli. 2013 yılına ait romanlarımdan ...

Bir 365 güne farklı hikayelerle başlıyacagıma mutluyum,hepimize iyi okumalar dilerim ...

10 yıl     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Mel’un, Selim İleri, Everest: Eleştirmenlerin Selim İleri’nin başyapıtı olarak nitelendirdiği Mel’un: Bir Us Yarılması, 20. yüzyıl Türkiye’sinin zihniyet yapısını eleştirel bir bakışla sergiliyor. İleri romanı için, “Yüzyıllardır aynı sorunlar etrafında dönüp duran bir toplum panoraması oluşturmak istedim” diyor.

Big Sur, Jack Kerouac, Siren: Sıkı dostlarla girilen bir macera, maceranın anlatıldığı bir roman, romanın getirdiği bir şöhret, bu şöhretten bunalmış bir “beatnik.” Yolda’dan ve Kerouac’dan bahsediyoruz elbette… Big Sur’da da yine yollara düşen Kerouac’ın neden büyük bir yazar olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz.

Susmak, Necati Tosuner, İş Bankası: Kendisiyle kavgalı, dış dünyaya öfkeli, karamsar ve bunalımlı bir insanın bakış açısından 21. yüzyıl Türkiye’sine bakıyor Necati Tosuner. Susmak, yazarın çığlığı da aynı zamanda…

Dokunma Dersleri, Yalçın Tosun, YKY: İnsan hayatının karanlık taraflarını anlatan Yalçın Tosun Dokunma Dersleri’ndeki öykülerde de hayatın “sır”larını yüzümüze çarpıyor.

Tek Kanatlı Bir Kuş, Yaşar Kemal, YKY: Yaşar Kemal’in 1960’ların sonunda yazdığı ve bu yıl yayımlamaya karar verdiği roman, Anadolu’nun korkusunu anlatıyor.

Çıplak ve Yalnız, Hamdi Koç, Doğan: Hamdi Koç’un bir ülkenin ruhunu nasıl kaybettiğini anlattığı romanı, Türkiye’nin 1950’lerden beri neden bir adım ileri gidemediğini de sorguluyor.

Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Ahmet Ümit, Everest: Ahmet Ümit Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nde Tarlabaşı’ndan hareketle Türkiye’nin yakın geçmişi ve bugününde bir yolculuğa çıkarıyor okurunu. Başrolünde Başkomiser Nevzat’ın olduğu bir kara roman…

Aile Çay Bahçesi, Yekta Kopan, Can: İki kız kardeşin hikâyesiyle bizi aile kurumuna bir kez daha bakmaya davet ediyor Yekta Kopan. Herkesin kendinden izler bulacağı bir karakteri, Müzeyyen’i armağan ediyor edebiyatımıza Kopan.

Rojin, Mehmet Eroğlu, İletişim: Mehmet Eroğlu’nun Fay Kırığı üçlemesi (ilki Mehmet; ikincisi Emine’ydi) Rojin’le tamamlandı. Üçleme, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1990-2010 arasındaki uzlaşmaz gerilimlerini sergiliyor. Rojin’de Kürt-Türk çatışmasını anlatıyor Eroğlu; yani otuz yıldan fazla bir süreye yayılan savaşı...

Heba, Hasan Ali Toptaş, İletişim: Suç, masumiyet, minnet ve merhamet; yani insanlık durumu üzerine bir roman. Sadık okurları elbette ki okumuştur ama bir Hasan Ali Toptaş romanıyla ilk kez karşılaşacakların alacağı keyfe paha biçilemez…

Ateş Etme İstanbul, Celil Oker, Altın: Oker’in kahramanı Remzi Ünal’dan üç yıl boyunca haber alamamıştık. Başına bir şey mi geldi diye kaygılanmaya başlamışken Ateş Etme İstanbul’la mesleğe geri döndü Remzi Ünal. Evet, çok yorgun ama inatçı olduğunu da hepimiz biliyoruz…

Leylim Leylim, İş Bankası: Ahmet Arif’in Leylâ Erbil’e yazdığı aşk mektupları yıllar sonra ortaya çıktı. Bir döneme ve umutsuz bir aşka şahit olmak isteyenlere…

Kara Kitap’ın Sırları, Darmin Hadzibegovic, YKY: Yazıldığı dönemden bugüne çok tartışılan ve artık bir kült kitaba dönen Kara Kitap’la ilgili sırlar bir bir anlatılıyor bu kitapta. Orhan Pamuk’un daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış özgün yazı, çizim ve fotoğraflarıyla hem de...

Öteki Dünya, J.G. Ballard, Sel: Ballard, hayatlarının her anında alışveriş yapıyorlarmış gibi görünen insanların hikâyesini kendine has bir öfkeyle anlatıyor.

Beni Sorarsan, Gülten Akın, YKY: Sözü uzatmaya gerek yok; Gülten Akın’ın başyapıtı…

İçimde Oğuz Atay ile Orhan Gencebay’ın İkizi Yaşıyor, Murat Yalçın, Can: Bu yılın oldukça eğlenceli eserlerinden biriydi Murat Yalçın’ın kitabı. Müstakbel yazarların, editörden birbirinden şık istekleri var…

Yedi Güzel Yıl, Etgar Keret, Siren: Keret, Yedi Güzel Yıl’da kaybedenlerin sefaleti ile asaletini kendine has bir mizah duygusuyla anlatıyor.

Ruhi Mücerret, Murat Menteş, April: Murat Menteş, İstiklal Savaşı’nın son gazisi, 100 yaşındaki Ruhi Mücerret’in bir dünya starına nasıl dönüştüğünü anlatıyor.

Cehennem Çiçeği, Alper Canıgüz, April: Dünyanın en küçük dedektifi Alper Kamu, dokuz yıl aradan sonra yeniden aramızda. Üstelik hâlâ beş yaşında…

Ustam ve Ben, Elif Şafak, Doğan: Ustam ve Ben, tarihi kişiliklerin, camilerin, kütüphanelerin, türbelerin, köprülerin resmigeçit yaptığı, rengârenk, canlı, sürprizlerle dolu bir dönem hikâyesi…

Venüs, Şebnem İşigüzel, İletişim: Şebnem İşigüzel Venüs’te kadının bu dünyadaki yerini sorguluyor. Mitolojiye ilgi duyanlar kadar edebiyatseverlerin de kaçırmaması gereken bir eser.

AH!, Defne Sandalcı, Metis: Ah! Defne Sandalcı’nın yazdığı, şiire bulanmış metinlerden oluşan kitap, korkusuz okurlar için…

Küçük Cennet Kuşu, Joyce Carol Oates, Kırmızı Kedi: Amerikan taşrasının kasvetini ve sıradan insanların yaşamlarını ustaca aktaran Oates’tan, tutku dolu bir melodram.

Ve Dağlar Yankılandı, Khaled Hosseini, Everest: Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş gibi çoksatar romanların yazarından yine iç burkan bir hikâye…

Kardeşimin Hikâyesi, Zülfü Livaneli, Doğan: Kardeşimin Hikâyesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden bir kitap…

Dönüş, Ayşe Kulin, Remzi: Dönüş, aldatmanın, aldatılmanın ve elbette ki affetmenin romanı…

Düğümlere Üfleyen Kadınlar, Ece Temelkuran, Everest: Ece Temelkuran kadim bir sorunun yanıtını arıyor: Bir kadın ya da bir ülke nasıl sevilir sahiden?

Boş Koltuk, J. K. Rowling, Doğan: J.K. Rowling’in yetişkinler için yazdığı ilk romanda küçük bir kasabadayız… Herkes mutludur! Fakat bir pazar günü bir adam ölür ve o mutluluk bozulmaya başlar…

Daha, Hakan Günday, Doğan: Hakan Günday’ın yeni romanında insan kaçakçıları ve o insanların dramı var…

…Ve İhtilal, Altan Öymen, Doğan: Altan Öymen ...Ve İhtilal’de, 1955-60 yılları arasındaki Türkiye’yi anlatıyor. Öymen, “Ben o dönemin objektif bir resmini çekmek istedim. İhtilali yapanlar, ihtilale uğrayanlar ve bunun dışında kalanların ne düşündüğünü anlatmaya çalıştım” diyor.

Açıklamalı Mutfak ve Yemek Terimleri Sözlüğü, Nevin Halıcı, Oğlak: Nevin Halıcı’nın yöresel mutfaklarla ilgili yayımlanmış diğer kitaplarında yer alanlar dışında, ayrıca yazılı kaynaklarda yer almayan yöresel terimler de ilk defa bu çalışmayla kayıt altına alınmış.

Kaiken, Jean Christophe Grangé, Doğan: Jean-Christophe Grangé yeni romanı Kaiken’le Doğu’ya doğru yolculuğunu biraz daha ilerletiyor. Bu kez Japon kültürünün ayrıntılandırıldığı bir roman var karşımızda.

Sözde Terörist, İsmail Saymaz, İletişim: İsmail Saymaz, 30 ayrı dava dosyasını incelediği kitabında; annesiyle beraber cezaevinde volta atan iki yaşındaki Şanan’ın, taş atan çocuk Berivan’ın, “parasız eğitim” pankartı açan Berna ve Ferhat’ın ve daha onlarca “sözde terörist”in hikâyesini anlatıyor.

Paralı Asker, George Perec, Sel: Perec’in 1957-60 yılları arasında yazdığı ilk roman olan Paralı Asker, ölümünden otuz yıl sonra bulunur. Perec dünyasını başlatan roman…

Dün ve Ferda, Erendiz Atasü, Can: Erendiz Atasü Dün ve Ferda’da 60’lardan günümüze uzanan bir dönemi mercek altına alıyor.

Maximillian Ponder’in Muteber Beyni, J. Ironmenger, Kolektif: Zekice kotarılmış, yer yer insanın içini ekşiten, sık sık da suratında kocaman bir sırıtışın belirmesine neden olan bir kitap…

Narkopolis, Jeet Thayil, Ayrıntı: 2012 Man Booker Ödülü’ne aday olan ve DSC Güney Asya’yı kazanan roman uyuşturucudan, seksten, ölümden, sapkınlıktan, bağımlılıktan, sevgiden ve insanların inandığı tüm o tanrılardan bahsediyor.

Tufan Zamanı, Margaret Atwood, Doğan: Dünya yavaş yavaş –yoksa hızla mı!- yok oluyor; inanmıyorsanız okuyun Tufan Zamanı’nı…

Fare Kral, Michael Dibdin, Labirent: Fare Kral’da Dibdin, derin devlet denilen şeyin aslında siyasetçiler, emniyet güçleri ve mafyatik sermaye gruplarının bir koalisyonu olduğunu, toplumun da buna rıza gösterdiğini hatırlatıyor.

Ben Bir Ağacım, Orhan Pamuk, YKY: Orhan Pamuk’un kırk yıllık yazarlık serüveni içinden çıkmış romanlarından ve İstanbul ile Öteki Renkler kitaplarından seçilmiş metinleri bir araya getiren Ben Bir Ağacım, bir başlangıç kitabı niteliğinde.

Biricik ve Mülkiyeti, Max Stirner, Kaos: Stirner, bizi kendi eserimiz olan esaretimizle yüzleştiriyor.

Sahnede Ölüm, Pascal Mercier, Kırmızı Kedi: Lizbona Gece Treninin yazarından insan ilişkilerinin bilinmezliğine dair derinlikli, çokkatmanlı bir roman.

Cehennem, Dan Brown, Altın: Gizli geçitler, karanlık dehlizler ve yine soluk soluğa bir macera! Dan Brown’ın kitabının bir sürprizi de içinden İstanbul geçmesi…

Yaratıcı Yazmanın Hazzı, Gülayşe Koçak, Alfa: Gülayşe Koçak, dokuz yıllık yaratıcı yazma eğitmenliğindeki deneyimlerini ve atölyelerde karşılaştığı zorlukları, engelleri bu kitapta okurlarıyla paylaşıyor.

Çarşı Geliyooor, OkuyanUs: Çarşı grubu, Gezi olaylarında onlarca kişinin gözüne âdeta bir kahramana dönüşmüştü. Kitapta onları yakından tanıma şansı bulacaksınız.

Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları 4, İnci Enginün, Dergâh: Enginün daha önce Araştırmalar ve Belgeler adlı kitabının Belgeler bölümünde yer alan mektuplar başta olmak üzere yeni eklerle başlı başına bir kitap yaratmış.

Profesör Y ile Konuşmalar, Louis-Ferdinand Céline, YKY: Céline’in kendini çırılçıplak ortaya koyduğu bir kitap. Zehirli oklarından yazı dünyası kadar başta sinema olmak üzere sanat dünyasının da payını aldığı bir hesaplaşma.

Türkiye 1643 Goşa’nın Gözleri Oktay Özel, İletişim: Yurtdışı tecrübesi yaşayan Türkiyeli bir asistanın hayat macerası ya da Osmanlı 17. yüzyılına dair bir tez... Oktay Özel’in 1993 yılında Manchester Üniversitesi’nde yazdığı doktora tezinin Türkçe versiyonu.

Saint Joseph Tarihi Bitki Koleksiyonu, İş Bankası: Mehmet Sakınç’ın kapsamlı çalışması, türünün seçkin bir örneği ve bir Hortus İstanbulensis’i olarak Türkiye’nin botanik bibliyografyasındaki yerini şimdiden aldı.

Eve Dönmenin Yolları, Alejandro Zambra, Notos: Alejandro Zambra, Pinochet dönemini anlatan yazarların ilk akla gelenlerinden. Eve Dönmenin Yolları da kendine özgü sorgulama biçimiyle bu kaygının parlak örneklerinden.

Sinan Çağı Osmanlı İmparatorluğunda Mimari Kültür, Gülru Necipoğlu, Bilgi Üniversitesi: Gülru Necipoğlu’nun İngilizcesi 2005 yılında yayımlandığında hayli ses getirmiş çığır açıcı çalışması nihayet Türkiyeli okurla da buluştu. Kitap, Osmanlı mimarlığının anıtlaşmış ismi Mimar Sinan’ı ve yapıtlarını anlatmanın ötesinde, adından da anlaşılacağı gibi bir çağı tasvir ediyor.

Kün, Sezgin Kaymaz, İletişim: Kün, yani “Ol”... Sıradan denen insanların sıradan denen hallerinin ve dillerinin usta yazarı, Angara’nın kıyısına rengâhenk bir Konya dekoru kuruyor.

Yaşar Kemal Romanlarında Kürtler, Rohat Alakom, Avesta: Can derdine düşmüş yoksul Kürtlerin yüzyıllık çırpınışı, çığlıkları, insanların ölüleri için yaktığı ağıtlar, gördüğü acı ve ıstırap, despotizmin yarattığı tedirginlik ve her şeyden önce insanlarda yan yana yaşayan hüzün ve umudun yarattığı sarsıcı etkinin gücü... Alakom bu çalışmasında Yaşar Kemal’in eserlerindeki Kürtlerin izini sürüyor.

Türkiye’de Tütün, Nuray Ertürk Keskin- Melda Yaman, NotaBene: Yoğun emek verilmiş, detaylı bir araştırmanın ürünü olan kitap özetle tütüncülerin ışıklarının nasıl söndüğünü anlatıyor.

İsyanın İzinde, Ertuğrul Kürkçü, Dipnot: Ertuğrul Kürkçü’nün çoğunlukla Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi için yazdığı ve o dönem imzasını atmadığı makalelerden oluşuyor. Meclisin bisikletli, kadife ceketli vekili isyanının izinde durmadan koşmaya devam ediyor.

Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları, Devrim Kunter, Arka Bahçe: Cumhuriyet’in ilk yıllarında, bir Türk gizli servis ajanının gizemli ve metafiziksel görünen suçları ile olayları bilimsel bir bakış açısıyla çözerek Cumhuriyet’in pozitivist bakış açısını adli dünyaya taşımasının öyküsü.

Şehirdekiler İçin Sürdürülebilir Yaşam Rehberi, Scott Kellog, Stacy Pettigrew, Sineksekiz: Kitap, Gıda, Su, Enerji, Atık Yönetimi ve Toprağın İyileştirilmesi ana başlıkları altında ilerlerken her satırında şunu vurguluyor: Yaşadığımız yere sahip çıkmak ve nerede olursak olalım hayatı dönüştürmek bizim elimizde.

Cinsiyet Yasası, Laure Murat, Dost: Yazar, Balzac döneminin Parisi’nde tutulan polis kayıtlarından Belle Époque’un özgür kadınlarına, 1930’lu yıllarda yapılan ve cinsiyet değiştirmeye dönük ilk cerrahi operasyonlardan tarihin büyük seksologlarının temel önemdeki tespit ve önermelerine dek bu zengin arşivi adeta bir dedektif gibi tarıyor.

Genç Edebiyatçı Arkadaşlara Bazı Tavsiyeler, Charles Baudelaire, Kafe Kültür: Edebiyatta bir yere gelmek için şans faktörü nedir? Bu işte para var mı? İyi bir eser nasıl kaleme alınır? Alacaklılardan nasıl kaçılır? Edebiyatçılara ne tip sevgililer uygundur? Baudelaire, kendi deneyimlerimden yola çıkarak müstakbel yazarlara kılavuzluk ediyor.

Televizyon, Jacques Lacan, MonoKL: “Aziz, zevkin hor görülenidir. Ne kadar çok sayıda aziz isek, o kadar çok güleriz, bu benim ilkemdir hatta kapitalist söylemden çıkış, ki bu bir ilerleme oluşturmayacak, eğer yalnızca bazıları içinse” diyor Lacan.

Behice Boran’ın Mektupları 1-2, Tarih Vakfı Yurt Yayınları: Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu, ilk kadın Marksist kuramcısı ve ilk kadın parti genel başkanı olarak bilinen Behice Boran’ın son nefesine kadar yaşattığı devrimci ve mücadeleci ruhu, Tarih Vakfı Yayınları’nın derlemesiyle yıllar sonra ortaya çıkan, ailesine ve yakın dostlarına yazdığı mektuplarla yeniden hayat buluyor.

Keşke Bir Öpüp Koklasaydım, Eylem Delikanlı & Özlem Delikanlı, Ayrıntı: Türkiye’deki devrimci mücadelenin şekillenmesine, direniş kültürünün oluşmasına emek vermiş, umut olmuş otuz üç ailenin hikâyesi. Kitap bir türlü kabuk bağlamayan ve inceden sızlayan bir yaraya, 12 Eylül’e dokunuyor.

Çizgi Açığı, Tanıl Bora, Turgut Yüksel, İletişim: İkilinin Radikal Futbol’da çıkan “yazı çizi işleri”nin kitaplaşması “Futbol asla sadece futbol değildir” mottosunu taca çıkartarak “Futbol sadece futbol”u şiar ediniyor. Gerçekten futbol konuşur buluyoruz kendimizi kitabı okurken ve de “seyrederken”.

Ayı Olmayan Ayı, Frank Tashlin, HayyKitap: Frank Tashlin yarattığı Ayı karakteri ile varoluş ve kimlik üzerine düşündürücü bir metin ortaya koyuyor. Çocuk edebiyatının gücünü gösteren bir kitap.

Asker Doğmayanlar, Pınar Öğünç, Hrant Dink Vakfı: Pınar Öğünç “Militarizm Türkiye’de de düzenli biçimde sulanan bir bitki. Vicdani retçiler o suyun kaynağını sorguluyor” diyor ve Asker Doğmayanlar’da on dört vicdani retçinin öyküsünü aktarıyor.

Dumankara, senaryo: Levent Cantek, İletişim: Dumankara bu yılın en önemli ve dikkat çekici projelerinden biri. Senaryosu Levent Cantek’e ait grafik roman, 1916 yılından günümüze tamamı Ankara’da geçen yirmi bir hikâyesiyle on dokuz çizeri bir araya getiriyor.

90’larda Lubunya Olmak, Yavuz Cingöz, Erdem Gürsu, Siyah Pembe Üçgen: “LGBT Sözlü Tarih” projesinin ilki 80’lerde Lubunya Olmak’tı. LGBT tarihinin ikinci on yılını o yıllarda LGBT hakları mücadelesi içinde olmuş,baskı görmüş, başkaldırmış on dokuz tanık anlatıyor.

Tezcanlı Hayalet Avcıları, Müge İplikçi, Everest: Asuman Kafaoğlu- Büke, Müge İplikçi’nin bugüne kadar ürettiklerinin doruğu olacak nitelikte diyerek eleştirmişti kitabı. Bu öyküleri yüksek edebiyat zevkine sahip okurların çok seveceğine dikkat çekmişti.

Kurt Geri Dönmüş, Geoffroy de Pennart, Kır Çiçeği: Kır Çiçeği Yayınları butik ve dikkat edilmesi gereken çocuk yayıncılarından biri. Yayınevi bu yıl Geoffroy de Pennart’ın bir kitabını daha Türkçeye kazandırdı. Espirili, ironik ve insanın zihnini açan renkli resimli bir hikâye.

Belleğini Yitiren Tilkinin Öyküsü, Martin Baltscheit, Gergedan: 2011 Alman Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Ödülü sahibi kitap, belleğini yitiren bir tilkinin öyküsünü her yaşın kendine malzeme çıkarabileceği şekilde anlatıyor.

Toplu Halüsinasyon Seçme Yazılar 1952-1995, Allen Gingsberg, Sel: Kitap, Gingsberg’in yazdığı denemeleri, mektupları, yayımlanmamış makaleleri ve konuşma metinlerini içeriyor. Beat Kuşağı’na ve geçen yüzyılın ikinci yarısında ABD’de, dünyada neler olduğuna dair kaynak kitap.

Seks ve Ceza, Eric Berkowitz, Kolektif: Seks ve Ceza, 4 bin yıl boyunca cinsel davranışların kanunlar tarafından nasıl kontrol altına alındığını anlatıyor. Kitap, hangi davranışın suç sayılıp hangisinin sayılmadığını çarpıcı örneklerle ele alıyor.

Asi Şehirler, David Harvey, Metis: David Harvey, Asi Şehirler’de şehrin isyan doğasını çözümlüyor.

Marksist Klasikleri Okuma Kılavuzu, Yordam: Marx, Engels, Lenin uzmanları tarafından kaleme alınmış metinlerden oluşuyor. Kitap, bu isimlerin klasik yapıtlarını okuma kılavuzu.

Antikçağda Oyun ve Oyuncaklar, Salkım Selvi-Bener, Kitap Yayınevi: Konusuyla dikkat çeken kitap, Eski Yunan ve Roma’daki gündelik hayata, eğlence kültürüne, sosyalleşme yapılarına oyunların ve oyuncakların penceresinden bakıyor.

İsyan ve Umut Ağları: İnternet Çağında Toplumsal Hareketler, Manuel Castells, Koç: Manuel Castells, son yıllarda dünyanın birçok ülkesinde yaşanan halk isyanlarını anlatıyor. Kitapta Gezi de var.

Kurgu Sanatı, David Lodge, Hece: David Lodge, modern ve çağdaş dünya edebiyatının kurgu konusunda kilometretaşı olmuş, klasikleri, başyapıtları, iyi romanlarını inceliyor.

Amerikan Tabloid, James Ellroy, İthaki: Amerika Yeraltı Üçlemesi’nin ilk kitabı bu sene Türkçeye çevrildi. Ellroy, kirli ilişkileri etrafında 22 Kasım 1963’teki suikasta nasıl gelindiğini, John F. Kennedy’nin ve kardeş Kennedy’nin neden ortadan kaldırıldığını anlatıyor.

Ferhenga Navên Rýwekên Bi Kurdî/Kürtçe Bitki Adları Sözlüğü, Mehmet Fırat, Kendi basımı: Kürtçe bitki adları sözlüğü Ferhenga Navên Rýwekên Bi Kurdî/ Kürtçe Bitki Adları Sözlüğü (Latince-Kürtçe-Türkçe) alanında ilk olarak anılan sözlüklerden.

Tatavla Tarihi, Pamfilos Episkoposu Melisinos Hristodulu, İstos: Tatavla Tarihi, İstanbul’un büyük Rum cemaatlerinden olan Tatavla’yı anlatıyor. Bir zamanlar atların yetiştirildiği Kurtuluş’u. Görselleriyle ayrı bir kıymet taşıyan kitabın ilk yazılışı çok eski, 20. yüzyılın başları.

Hayvan Hakları ve Pornografi, J. Eric Miller, 6.45: Kitabın altbaşlığı içeriğini anlatmanın en iyi yolu: Vahşet, Beslenme, Seks ve Ölüm Üzerine Şeyler.

Küçük Prensin Güzel Hikâyesi, Saint- Exupery, Mavibulut: Küçük Prens bu yıl 70 yaşına girdi. Bu özel kitapta, Küçük Prens’in tam metni, yayımlanmamış bir bölüm, Exupéry’nin taslak çizimleri, kitabın yazılış hikâyesi, makaleler, anılar ve edebiyat dünyasından ünlülerin değerlendirmeleri yer alıyor.

Saklı Bahçeler Haritası, Nermin Yıldırım, Doğan: Nermin Yıldırım’ı, Unutma Beni Apartmanı ve Rüyalar Anlatılmaz ile tanımıştık. Bu romanında geçmişten mektuplar alan Rıdvan mevzu bahis. Söz yazarda: “İlk kitaptan bu yana yapmak istediğim temel şey, insanı anlamak için yaşadığı zamana bakmak gerektiğini göstermek.”

Serbest Düşüş, Nilüfer Kuyaş, Can: Kuyaş, bu romanla küçülen bir dünyanın, ortak travmalarımızın hikâyesini anlatıyor.

Başbakan’ın Krallığı, Süreyyya Evren, Alakarga: Başbakan’ın Krallığı, bir grup genç yazarın başından geçen hiciv dolu bir hikâyeyi anlatıyor. Hikâye, Türkiye’ye ne kadar tanıdık gelecek bilin bakalım?

Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, Everest: Editörlüğünü dünyanın önde gelen Holmes uzmanlarından olan Leslie S. Klinger’ın üstlendiği Açıklamalı Notlarıyla Sherlock Holmes, yalnızca polisiye meraklılarına değil, tüm edebiyatseverlere hitap edecek bir çalışma.

Bond Efsanesi, Terry O’Neil, Caretta: Bond Efsanesi, 1960’lardan beri Bond’u sette ve kamera arkasında takip eden Terry O’Neill’ın çoğu daha önce hiç yayımlanmamış fotoğraflarından oluşan seyirlik bir derleme.

Osmanlılar’da Sahaflık ve Sahaflar, İsmail E. Erünsal, Timaş: Sahafa ve kitaba dair yazılmış en derli toplu kitaplardan biri.

Kadınların En Güzel Tarihi, Françoise Heritier, İş Bankası: Kadınların En Güzel Tarihi, kadınların ölümüne sert, zorlu, trajik, tecavüzlerle dolu tarihini aktarıyor. Kitap, konuyla ilgili neredeyse hiçbir ayrıntıyı es geçmiyor.

Etnoloji Defterleri, Karl Marx, Hil: Defterler 1880-1882 yılları arasında Karl Marx tarafından tutulmuş, 1883 yılında ölümüyle yarım kalmış. Marx’ın ölümünden 130 yıl sonra ilk kez Türkçeleştirilen elyazmaları Hil Yayın’ın 30. yıl kitabı.

Séraphita, Balzac, Jaguar: Sérapitha, Balzac’ın mistik bir anlatıyla, hayatın gerçekliğinden en uzak noktada buluşması. Yazarın en ilginç metinlerinden biri.

Tarihi Ayı Öfkesi, Mustafa Erdem Özler, Metis: 2008 Cemal Süreya Şiir Ödülü’nü Erdem Devesi ile almıştı. Tarihi Ayı Öfkesi’nde ise şiirin metamorfozlarla yazıldığını söylüyor şair. 18 şiiriyle…

Arabesk, Uğur Küçükkaplan, Ayrıntı: Uğur Küçükkaplan, yılların tartışmasına yeni bir bakış açısı getiriyor. Türün dönüşümünü hem tarih hem de etnomüzikoloji disiplinlerinden süzüyor.

Görünmez Oyuncu, Yoshi Oida, Boğaziçi Üniversitesi: Yoshi Oida bu kitapta kendi geliştirdiği oyunculuk metodunu anlatıyor. Oida’ya göre başarılı bir performans için oyuncunun iç dünyasını da beslemesi gerekiyor.

Erken Modern Avrupa’da Tıp ve Toplum, Mary Lindemann, Boğaziçi Üniversitesi: Kitap, toplumsal ve kültürel tarih üzerinde dururken; tıp tarihindeki yanlışlıklara da dikkat çekiyor.

Roma Portre Sanatı-1, Ramazan Özgan, Ege Yayınları: Roma portre sanatının, Grek heykeltraşlık sanatının devamı olduğu düşünülür. Kitapta Ramazan Özgan detaylı bir şekilde bu sanatı inceliyor.

Semboller Nasıl Okunur?, Clare Gibson, Yapı Endüstri Merkezi: Farklı kültürlerdeki sembollerin anlamlarının ve kökenlerinin incelendiği kitapta aynı zamanda açıklayıcı görseller de mevcut.

Sanatçıların Hayat Hikâyeleri, Giorgio Vasari, Sel: Giorgio Vasari, İtalyan Rönesansı’nın belli başlı sanatçılarının hayat hikâyelerini sunuyor.

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, Gary Small, Gigi Vorgan, NTV: Amerikalı psikiyatr Gary Small, eşi Gigi Vorgan ile birlikte meslek hayatında karşılaştığı en sıra dışı vakaları bu kitapta topluyor. Başkalarının hayatlarına duyulan merak kitabı bestseller yaptı.

Su Sesi, Cevat Çapan, YKY: Cevat Çapan’ın 2009-2013 yılları arasında yazdığı şiirlerden oluşan Su Sesi şairin okuruna 80. yaş armağanı.

10 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Sadece Kardeşimin Hikayesi'ni okudum.

10 yıl     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

sadece 0 tanesini okumuşum :)

10 yıl     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

1. Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Ahmet Ümit
2. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, Gary Small, Gigi Vorgan
3. Cehennem, Dan Brown
4. Kaiken, Jean Christophe Grangé
5. …Ve İhtilal, Altan Öymen
6. Kardeşimin Hikâyesi, Zülfü Livaneli
7. Ruhi Mücerret, Murat Menteş

2013 yılında ilgimi çeken bu kitapları okuyabildim.

10 yıl     
« geri 1 2 3
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar