Her ay grup üyeleri olarak bir kitap seçiyoruz, topluca kitap okuyup,tartışıyor , sizi de aramıza bekliyoruz..
Yok öyle bir dava :D İsteyen her insan kitap okumak için zaman bulabilir.
ankarada okuduğum zamanlarda metro beklerken, metroda yolculuk yaparken, dolmuşta kitap okuduğumu bilirim. zamanlar çok kısa görülse bile en az 10 sayfa kitap okunuyor. zamanın gelmesini beklemek saçma bence de. zira hayatın zorluklarıyla uğraşırken bırakın kitap okumayı insanın kendine bakacağı vakit dahi olmuyor.
Kendin için harcadığın zamana boş zaman diyorlar, ironik...
'Boş zamanlarımda kitap okuyorum.' cümlesi mantıksız bence. Kitap boş zamanı doldurmak için okunmaz, kitap okumak için zaman ayrılır.
Kitap okumaya zaman ayıramayan insanların televizyonda kanal değiştirecek, internet ortamında gezinecek zamanının olması zaten mantıklarını gösteriyor. Öyle insanlara da kitaba hakkını veremeyecekleri için "varsın okumasınlar" demek gerekiyor bence.
'varsın okumasınlar' demek okumalarımızın hakkını vermemizi engeller.okuduğumuz kadar okutmaya da çalışmalıyız diye düşünüyorum.evvela yakın arkadaşlarımız,dostlarımızdan başlayarak okumaya heveslendirmeliyiz.kitap okumayı savsakladığım zamanlarda samimi bir arkadaşımın 'bari sen yapma,sakın bırakma.. insan okumaya okumaya alışıyor ve sonra çok kötü oluyor' sözleriyle sarsılmıştım...
ayrıca kendimden biliyorum son 10 gündür internetten uzaktım,tv zaten izlemiyorum.ve kitaba ayırdığım zamanlar fazlasıyla arttı.kitap okumak konusunda tv ve bilgisayarın en büyük düşmanlar olduğunda hepimiz hemfikiriz galiba :/
Çok haklısınız kitap boş zamanda okunmaz.Kitap okumak aslında bir alışkanlıktır, çocuklara küçük yaşlarda bu alışkanlık kazandırılırsa kitap sevgisi de aşılanmış olur. Ovidius`un dediği gibi yetişen zekaları kitapla beslemeyen uluslar, yıkılmaya mahkumdurlar.
Sevgili arkadaşlar...
Sizin de karşınıza çıkıyor mu acaba şöyle durumlar ve bu gibi durumlarda ne tepki veriyorsunuz merak ediyorum;
" valla canım, senin ne güzel vaktin var , kitap okuyorsun, ben de okumak istiyorum açıkçası imreniyorum sana, amaaa..."
çok kızıyorum bu tür işgüzarlara yaaa...!
"Kitap okumaya vakit yok." cümlesinin tercümesi : "Yapılacak işler listesinde kitap okuma işi o kadar aşağıda kalıyor ki, hiç bir zaman sıra ona gelmiyor."
Sonuçta herkes zorunlu işlerinden kurtuldukça, yapmak istediği işlere yönelir. Gerçekten kitap okumak isteyen kişi, günde 30 dakikasını ayırarak düzenli şekilde okuduğu kitap sayısını arttırabilir. Sorulması gereken soru bunun ne kadar istendiği, önemli olduğudur.
Fazla değil sadece televizyon ve internet ikilisine harcanan zamanın çeyreği kitaba harcansa ayda 2-4 kitap okunabilir diye düşünüyorum..Bir İbni Sina,Farabi,Mimar Sinan,Einstein,Mustafa Kemal Atatürk,Fatih Sultan Mehmet..... vb. kişilikleri düşününce bu söylemleri olan insanların kitap okuma zamanı kalmayacak şekilde ne gibi meşguliyetleri olabilir o da ayrı bir muamma!..