Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Okuduğunuz kitap hem edebi değer taşısın - Bestseller, popüler kitaplardan falan olmasın- hem de bana gerçekten yüksek bir haz versin, bir kıpırdanış hissedeyim içerimde diyorsanız şaşmaz tavsiyelerde bulunabilirim. Örneğin "Türkler kitap okumazlar ama her birisi Kürk Mantolu Madonna!yı okumuştur" derler bizler için, sadece bi defa bi okuyun derim. bırakır bırakmaz koşacaksınız diğer kitaplarını almaya. İnsan duygularının ne denli değişken/ çeşitlenebilen haller olduğunu fark edeceksiniz. Aşk aşk aşk diye paralandığınız o hissin bile sandığınızdan ne kadar farklı olduğunu öğretir size Sabahattin Ali. Roman gibi devamlılık gerektiren okumalara müsade etmeyen düzeniniz olduğuna inanıyorsanız Sait Faik hikayeleri okuyun derim, bir öyküyü okumak beş dakikanızı almaz ama içinde o kadar geniş bir alan bulacaksınız ki... Daha fantastik seviyede okumalar sevenler için konunun vampir, zombi bilmemnelerden farklı olduğunu Sadece ve sadece Jose Saramago okuyarak görebilirsiniz örneğin, Körlük'ünü bi okuyun ve görün elleriniz gerçekten gözlerinize gidiyor mu gitmiyor mu
Aklıma geldi Irvin Yalom'un Varoluşçu Psikoterapi'si var bir de. Hem psikoloji ile hem de felsefeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Anlaşılır ve akıcı o da. Ayn Rand'ın Hayatın Kaynağı kitabı var, kendi felsefesini aktarabilmek için yazdığı bir roman. Aynı yazarın Atlas Silkindi'si var, yaklaşık 1200 sayfa ama çabucak bitiyor, bu çok daha kapsamlı. Jose Saramago'nun o kadar kalın kitabı var mı bilmiyorum ama enfestir o yazar da. Gerçi iki hafta da geçmiş üzerinden ama dilerim işine yarar.