Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
@asau arkadaşım şimdiye kadar Küçük Prensi 3 kere okudum. Siz okudunuz mu bilmiyorum. Ama yazdığım konu dışında kitapta Türk ile ilgili bir bölüm yok. Kitabın zaten hepi topu 95 sayfa. Çabucak okunabilecek bir eser. Ama içeriğin anlamları çok büyük. Okuyup kararı kendiniz vermenizi tavsiye ederim.
İyi okumalar. :)
Evet,haklisiniz.konumuz yenilikler veya verilen tepkiler degil lakin, sadece kitabi okutmali mi okutmamali mi ? Ben sinif kutuphamesine almadim bu kitabi mesela.Oncesinde kendim tekrar okumak istedim.Okumalari herekse ve okutacaksam da...eger ogrencilerim bana bunu sorarlarsa ne diyecektim bunu bilemedigim icin de dusunmuyorum okutmayi.Evet herkes fikrini soylemekte ozgur, fakat cocuklarimiz henuz bu ayrimi yapacak yasta degiller..
Kısaca şöyle bir yorumda bulunacağım: Mis gibi kitap. Elimden gelse her çocuğa da okuturum.
Bildiğim kadarıyla Küçük prens'in çeşitli baskılarında çeşitli şekilde geçiyor bu ifadeler. Bir çevirisinde bu kısımlar sansürlü iken, başka zaman yapılan bir baskısında / çevirisinde ''Türk diktatör '' yine başka bir çeviride '' Türk Lider '' olarak geçiyor. Dolayısıyla bu tarz kitapları gerçekten anlamak için birkaç çeviriden faydalanmak gerektiği kanısındayım bu bir.
İkincisi, ben '' Kitap kitaptır '' düşüncesiyle birlikte '' Fikir, fikirdir. '' düşüncesine sahibim. Benimle aynı fikirde olmaması, kitabı okumamam ya da okutmamam için bir sebep olamaz. Benzer şekilde kitapta hakaret yer alması da okumam için engel değildir. Bu tarz davranışların da çocukları koruyacağına inanmıyorum. Bırakalım çocuklar her şeyi okusun, her fikri edinsin, düşünsün ve kendi yargısına varsın.
Özetle,
'' Barika-i hakikat müsademe-i efkardan çıkar. ''
Bu yorum silinmiş
Kucuk Prens kitabını okumadım ama okumak çok istiyorum. Yorum yapamasam daha iyi :D
Bu yorum silinmiş
Icinde Turk'e hakaret iceren,kimine gore 2.Mahmut, kimine gore Ataturk'e ithaf edilen bu cumleler olmasina ragmen,"kitap kitaptir" dusuncesiyle hala cocuklarimiza okutulabilir mi? Bir ogretmen olarak sizlerin de fikirlerini merak ettim..
Benim aslinda anlamadigim durum da su, bu kitap MEB listesine girerken, Talim Terbiye Kurumu ne is yapiyordu? Ancak yillar sonra cikarilmis..yoksa oncesinde bahsettigim durum gibi mi bakiliyordu?
Hala diyorum, evet haklisiniz.biz bu cikarimlari cok rahat yapabiliyor ve bir sakinca gormuyoruz.En fazla yazarin tarzi bu diyip geciyoruz.ama cocuklar boyle degiller...onlar bahsettiginiz bu "unutmak icin icmek" fikrini bile denemek isteyebilecek kadar saflar.o sebeple kendi gecmisine art niyetle bakan bir nesil yetissin istemeyiz..