Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Benim okuduğum kitaplarla ilgili tuttuğum iki tane defterim var birinde alıntılar (ki bunların bir tanesini mutlaka instagramda paylaşırım bkz:oznurgrms) ve kısa bir özet var.
Diğer defterde ise adı,sayfa sayısı,yayınevi,basım tarihi,hangi ülke edebiyatına ait olduğu,türü ve varsa aldığı ödül ve yılını yazıp yıl sonunda ise bunların istatistiğini çıkarıyorum.
97 den beri okuduklarımı listelediğim bir defter alıntılar için ayrı bir defter kitapla ilgili yorumum için ayrı bir defterim var. İnternette de intagramı ve burayı keşfettiğimden beri buraya yazmaya çalışıyorum ama deftere yazmanın tadı bir başka tabii
Liseye başladığımdan beri okuduğum kitapları ve yazarlarını tuttuğum bir defterim ve ayrıca altını çizdiğim cümleleri tuttuğum ayrıca bir defterim var ama bence vikitap bu konuda gayet faydalı bir site.
Ben de instagram'ı bir alıntılar defteriymiş gibi kullanıyorum.
Her daim elinin altında olması güzel.
Ha tabii, kitap çizmekten vazgeçemiyorum o ayrı.
Bkz. instagram.com/caysimitwesson
Alıntı defterlerim var, kitapların bana en güzel gelen cümlelerini not ediyorum. Kitaplara kıyamıyorum; yani cümlenin altını çizme, sayfa kıvırma gibi şeyler bana çok uzak. O yüzden defter tutmak bana çok daha güzel geliyor ve huzur veriyor.
Benim de altını çizdiğim yerleri kaydettiğim bir defterim ve kitapla ilgili hislerimi yazdığım ayrı bir defterim var.
Ben bu siteyi bu maksatla kullanıyorum.
Benim gibi yerleşik bir hayatı olmayanlar için internet büyük bir nimet.
Eski telefonumda çok güzel bir kütüphanem vardı , canım sıkıldığında girer altını cizdigim satırları okurdum ama bu kütüphaneyi başka bir elektronik ortama aktaramadan kaybettim.
Ben bilgisayarda bir tablo oluşturdum.Kitabı bitirdikten sonra o tabloya yazıyorum.Tabloda kitabın adı,yazarı,sayfa sayısı ve bitirilme tarihi yazıyor.Kitaplardaki önemli bölümlerin altlarını çizmiyorum,başka bir deftere yazıyorum.
Ben yazmaya gayret ediyorum, daha sonra okurken hem keyifli hem de etkili oluyor. Bir defterde yazarlara göre kitap listesi oluşturuyorum, her sene okuduğum kitapların listesini yıl başlığıyla yazıyorum ve arka sayfalara da kitapları bitirdiğimde altını çizdiğim cümleleri yazıyorum. kahramanları ya da kitap özetini yazmayı gereksiz bulmuştum ben ama o da keyifli olabilir.
Lise 1.sınıftan itibaren okuduğum kitabı ve yazarını liste tuttuğum bir ajandam var. Bu yüzden de Vikitap ı keşfettiğim zaman okuduğum kitapları kaydetmem zor olmadı. Ama sen söyleyince bir pişmanlık duydum, keşke kahramanları ve altını çizdiğim yerleri de yazsaymışım ajandama dedim şimdi :)