Birlikte seçelim, birlikte okuyalım, isteyen ve okuyanla birlikte tartışalım📖📚📒
Nikos Kazancakis Zorba kitabını öneriyorum. Tabiki de sizlere uygun olursa kıymetli arkadaşlar...😇
Merhaba arkadaşlar,
Özlem kusura bakma başlık açmak yine sana kaldı, sınavlardan Kasım ayının ortasına nasıl geldik anlamadım da ben; Yökdil'iydi Ales'iydi derken..
Kitabımıza gelirsek; fantastik kurgu sever biri olarak hevesim kursağımda kaldı diyebilirim bence Rocannon'un Dünyası 133 sayfadan çok daha fazlasını hak ediyordu. Kitap Ursula'nın ilk kitabıymış zaten, fantastik dünyası ve yazım tarzının henüz kendini bulmamış olması normal. Ama seri devam ettikçe kalemi de kuvvetleniyormuş yazarımızın ki kendisi efsane olabilmiş. O yüzden Mülksüzler kitabıyla çok farklı geldi bize. Hatta kitaptaki farklı ırklardan bazıları Tolkien esintileri taşıyor gibi geldi bana, örneğin Angyaları esmer tenli olmaları dışında Elflere benzettim. Bunun dışında merak ettiğim, anlatımı genişletilebilecek ırklar da vardı Kiemherler, Devkanatlar,... gibi. Her ırk ayrı kitap olurmuş Ursula istese :)
Sonuçta, kahramanımız yıldızlordu Rocannon daha üstün uygarlığa sahip bir gezegenden gelmiş olsa da barışçıl kişiliğiyle gezegeni kurtarıyor ve ölene kadar da mahsur kaldığı gezegende yaşıyor.
Serinin devamını da merakla okuyacağım sanırım ben.
Kasım ayını Tolkien ile bitiririm gibi görünüyor ama aralık ayı için kitap seçebiliriz :)
Merhabalar...
Özlem, eksik olma yine sen açtın başlığı.:) Ay sonunda aklımdaydı ama gerekli motivasyonu bulamadım başlık açmak için.
Konuyu açtığın ve güzel yorumların için teşekkürler.
Kitapla ilgili düşüncelerime gelince, geçen ay okudum ben de. Fakat bütün seriyi okuma isteği uyanmadı içimde maalesef. Aslında Mülksüzler'i okuduğumda çok heyecanlanmıştım, muhteşemdi bence. Rocannon ile başlayan serinin ortalarından bir kitap olmasına rağmen tek başına bile daha bütünsel bir kitaptı. Rocannon'da ise senin de yazdığın gibi Özlem, fantastik kurgu gibi başlayan kısımlar bana da ilginç (kötü anlamda) geldi başta. Mülksüzler'deki dünyalara ve anlatımlara göre farklıydı da üstelik. Ama kitap, serinin başlangıç kitabı olduğu için ve bize ucundan kıyısından yeni bir kurgusal evreni tanıtmaya çalıştığı için okuduğumuz iyi oldu yine de. Seriye devam edip etmeme konusunu düşünüyorum hala.
Savaş ve şiddet konularında, kötülerle savaşın devam edeceğine dair işaretler vardı diye anımsıyorum. Rocannon'un o uçsuz bucaksız dünyalardan sadece birinde huzur içinde yaşlanıp ölmesi de dünyada ne kadar önemsiz varlıklar olduğumuzu düşündürdü bana.
Bu arada kitabı tam hatırlayamadığımı fark ettim, daha bir ay oluyor okuyalı, sorun bende mi kitapta mı bilmiyorum artık.:) Bendedir diyelim:)
Önümüzdeki ay için kitap belirleme konusunda çekimser kalıyorum, size uyarım.
Sevgiler...
Merhaba , uzun zamandır görüşemedik.Hadi ben unuttum sizde mi unuttunuz yahu:)))
Ursula ekim ayı kitabımızmış, aslında ben kasım ayı sanıyordum.Dün bir baktım ki ekim ayıymış:)
Ursula benim sevdiğim bir yazar. Kitaplarında alt metinler, vermeye çalıştığı mesajlar açısından keyif aldığım okumalar oluyor hep. Hainli Döngüsü de yine merak ettiğim bir seri.
İlk Kitap Rocannon'un Dünyası, fantastik öğelerle başlayıp, bilim kurgu ve sevdiğim Ursula kalemine evrilmiş bir başlangıç kitabı oldu benim için.
Fantastik kurgularla aram hiç iyi olmaması sebebiyle kitabın başında biraz tedirgin olsam da (yepyeni oluşturulmuş evreni anlamaya çalışmak, yeni türleri ayırt etmeye çalışmak vb) Rocannon'un serüveni başladığında kitap hem daha hızlı okunmaya başlandı hem de daha keyifliydi diyebilirm.
Yazar Rocannon'un hikayesinde, alt metinde bize güç ve şiddetin her zaman başarıyı getirmediği ast olanın şiddete başvurmadan , savaşmadan da dinginliğin ve başarının elde edebilebileceğimizin vermesidir.
Kitap bittiğin yine yazarın Savaş-Şiddet-Güç kavramlarını insan olabilme-insani düzeyde bize verebilmek için bir evren yaratmış olmasına hayran oldum.
Okuyanınız oldu mu bilmiyorum ama sizlerin yorumlarını da merak ediyorum.
Önümüzdeki ay için kitap seçelim mi? bunu da netleştirmiş oluruz.
Keyifle...