Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
peter prange - son harem (abdülhamit'in son yıllarını anlatan harika bir roman)
william dietrich - napolyon'un piramitleri (napolyon'un mısır seferi üzerine kurgulanmış bir roman)
umberto eco - prag mezarlığı (ben yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. bana ağır gelmişti )
tom holland - çölde uyuyan sır
David ball çöl imparatorluğu biraz kalın bi kitap ama gerçekten iyi
Tarık Buğra küçük ağa - Turgut Özakman şu çılgın türkler
Cehennemde bir ada
Kitabı 2.dünya savasının etkilerini 4 cocugun gözünden anlatır , sıkılmadan okuyabilecegin güzel bir kitaptır :)
Philippa Gregory kitaplarını tavsiye ederim.Bunun dışında:
Kıbrıs`ta Aşk ve Ölüm-Harry Blackley
Leydi Macbeth-Susan Fraser King
Turgut Özakman da iyidir.
Eğer tarihi bir kişilik üzerinden yazılıyorsa kitap evet objektife yakın olmak durumundadır. Bunun aksini iddia etmek doğru gelmiyor bana. Ki bahsi edilen yazar Tudor hanedanlığının çevirmenliğini yapmış, oldukça etkisinde kalarak kendi kitaplarını yazmıştır. Yazar karakter isimleriyle kurguladığı kitaplarıyla prim yapabilirdi historical olarak çıkartsaydı yapmazdı haklısınız.
@asau İskender Pala'nın Od adlı kitabını okudunuz mu? Yunus Emre'nin evli olup olmadığına dair hiçbir rivayet ve işaret yoktur. Hadi bunu geçelim, çocuklarının olup olmadığına dair hiç kimse en ufacık bir rivayet bulamamıştır. Ama buna rağmen Od kitabının içeriğinde Yunus Emre'nin hem eşi hemde çocukları mevcuttur. Bu sebeple bu yorumu ortaya attım.
Şah ve Sultan içinde aynısı geçerlidir. İçeriği hakikatı yansıtmıyor. Daha çok efsanevi bir biçimde anlatılıyor. İskender Pala'nın romanlarında kullandığı şekil budur. Hakikattan ziyade kendi yorumlarını fazlaca efsanevi olarak katıp o şekilde kaleme alır.
Burdan şu anlaşılmasın; İskender Pala'nın kitapları okunmasın gibi bir fikir belirtmedim. Aksine okunsun ama kaynak olarak gösterilmesin. Kastım buydu inşallah..
Allah razı olsun..
@tugbasultan
İskender Pala'nın kitaplarında tarihi açıdan yanlış olan nedir?