Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Türkiye'de Kitap

Tartışma Cevapları
1 2 3 ileri »

21 ile 22 arası cevap gösteriliyor, toplam 22 cevap.
11 kişiden 10 kişi beğenmiş.

Yılda kaç okuduğumu hiç hesaplamadım ama 20-30 arasıdır diye tahmin ediyorum. Eskiden daha çok okurdum.
Kitap okumaya 'teşvik' ettiğini zanneden öğretmenlerim aksine soğutmuştu, bugün sınıf arkadaşlarımın pek çoğu okumaktan nefret ediyorsa kendileri sayesindedir. Ben ablamın iyi bir teşvikçi olması sayesinde devam edebildim.
İnsanlar kitap okumaya zorlanmamalı diye düşünüyorum, özellikle anlaşılması güç, nefret saçan kitapları okumaya hiç zorlanmamalı. Benim öğretmenlerim öyleydi ama yakın çevremde de okuttuğu kitaplara hayran olduğum çok öğretmen var, tabi onlar kimseyi zorlamıyorlar. Demek ki karakter meselesi. Ben fazla bahtsızmışım.
Ülkemizdeki en büyük eksik(daha doğrusu fazla) kısım fiyatlar. Fiyatlar maşallah olduğu için insanların kitap almama, okumama isteğini de bir yere kadar anlayabiliyorum. İkinci el bulmak da hem düşünüldüğü gibi kolay değil hem de çoğu zaman mümkün değil.

10 yıl, 4 ay     
11 kişiden 11 kişi beğenmiş.

Bildiğiniz üzere ne yazık ki Türkiye'de kitap okuma oranı diğer ülkelere göre çok az. Sadece kitap da değil, gazete, dergi de daha az okunuyor. Kitaplığı dolup dolup taşanlar, edebiyatı iyi bilen insanlarımız da yok değil tabi ki ancak tek tük okuduğu kitap olan insan sayımız daha fazla. Oysa kitap okumak birçok şeyin çözümü: Cahilliği azaltıyor, genel kültürü artırıyor, merak ve daha fazlasını isteme duygularını uyandırıyor...

Bunun temelinde galiba kitap okumanın çoğu ailenin yapısına tam olarak oturmamış olması... Mesela kendi ailemden örnek vereyim: Anne tarafım okumuş okumuş doyamamış bir aileyken baba tarafım ne yazık ki sadece gerekirse okuyan, kitap okumayı boş zaman eğlencesi olarak düşünemeyen bir taraf... İki taraf da aynen devam ediyor sülaleye.
Başka bir neden de galiba okullardaki durum. Her okulun albenili ve dolu dolu bir kütüphanesi bulunmuyor ne yazık ki. Ayrıca bazı öğretmenler gençlere okumayı öğütlerken hiç örnek davranışlar sergilemiyorlar.

Çevremdeki bazı insanları gördüm ve aklıma geldi bu konu, sizinle paylaşayım dedim. Herkes düşüncelerini paylaşırsa çok hoş olur. Mesela siz bir yılda kaç kitap okuyorsunuz, aileniz nasıl, ülkemizdeki eksik kısımların neler olduğunu düşünüyorsunuz?

Çok mutlu olduğum bir konu var ki o da şu: Bu güzel siteyi yapmışlar ve binlerce üyesi var. Sadece buradaki üyeler bile ülkemizin potansiyelini gösteriyor. Tüm üyelere ve site kurucularına teşekkürler :)

10 yıl, 4 ay     
1 2 3 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar