Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Türkiye'de Öteki....

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 7 arası cevap gösteriliyor, toplam 7 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Öteki kavramı denen olguyu özellikle Türkiye'de hiç anlayamıyorum. Bir kültür mozaiği olmakla övünen bir halk olarak, bir halk mozaiği de olduğumuz gerçeğini kabul etmeliyiz. Öteki, beriki diyerek ayrıma gitmek her zaman kolay yol. Bir ayrım ille de yapılacaksa insanlık üzerine bu "iyi insan", "kötü insan" ayrımından başka olmamalı ve bu ayrım yapılırken de araç sadece vicdan olmalı. Dini, dili, ırkı, mezhebi, derken saç rengine kadar ayrıma girmeye o kadar alışmışız ki yargıyı önce kendimize yapmalıyız ille de birini yargılamak istiyorsak. Ben yastığa başını koyduğunda sadece 5 dakika gününü değerlendirip "kırdım mı?üzdüm mü? doğru davrandım mı?" diye soran insanlarla bu işin çözülebileceğine ve "insanı insan olarak sevme" felsefesinin topluma oturabileceğine inanıyorum. Ütopik ama bakarsın olur:)

11 yıl, 4 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Aslında bence öteki demek işin kolay yolu .Herkes için herkes ötekidir var mı ötesi .Önemli olan hoş görülü olabilmek ya da Türkiyede sövene karşı dilsiz olabilmek .

11 yıl, 4 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

bence bu ulkede hep sustugumuz icin insanlar baskalarini kendilerine benzetmeye cabaliyor.
cunku kimse ses cikarmamis ee ses cikmayinca da ben hakliyim da ses cikaramiyorlar denmis.
maalesef artik susma degil konusma devri.
insan haklarinin verdiklerini haykirma devri.

11 yıl, 4 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Türkiye’de “öteki” çok muallakta bir kavram. Çünkü her an yanınızdakine göre “öteki” olabilirsiniz. Sağınızdakinin ötekisi, solunuzdakinin, dilinizin, cinsiyetinizin, inancınızın…

Genellikle “öteki” kavramı daha çok ayrımcılığı temsil eder. Ama bunun dışında egemen olanın diline karşı duruş da “öteki” olarak tanımlanır; öteki medya, öteki kuram, öteki düşünce gibi.

Sizin düşünceleriniz?

11 yıl, 4 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Ben öteki olmanın kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta hiçbirimiz aynı değiliz. Farklı inançlara,duygulara,isteklere, seçimlere sahibiz. Hepimiz bir diğerimizin ötekisiyiz aslında. Bence asıl mesele bunu iyi niyetle mi yoksa kötü niyetle mı yaptığımız. Türkiye de ötekileştirmek ve öteki olmanın kötü niyetle olduğunu düşünüyorum. Fakat normal hayatta öteki olmak bence güzel bir şey. Hepimiz farklı renkleriz ve birbirimizin ötekiyiz. Farklılıkları taşımak ve milyonlarca öteki olarak birbirimizi sevmemiz gerekiyor.

11 yıl, 4 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

bence başkası için öteki olmaktan çok saygı görmek önemli.
çünkü ülkemizde öteki olmak yadırganmakla eş.

11 yıl, 4 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Öteki olmak dogal olmasi gerekir.Hepimiz ayni sekilde dusunmeyiz ki..Öteki olmanin diger tarafin saygisini kaybetmek olsa dahi insan kendi dusundugu gibi ,kendisine nasil dogru geliyorsa öyle olabilmeli bence..herkese göre bir digeri vardir eger bir digeri olmak öteki olmakla ayni kavrama giriyorsa:)

11 yıl, 4 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar