Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Yazarlar, makaleler ve birçok şey.

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 6 arası cevap gösteriliyor, toplam 6 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

mustafasahin, çok teşekkür ediyorum. ben özellikle Beyaz Kale'de yaşadım bunu ve hala tamamlayamadığım noktalar var o kitap adına. o sebeple kendimi nasıl rahatsız hissettiğimi eminim, anlıyorsunuzdur. Ancak wikipedia yeterli olmuyor çünkü birçok kitap hakkında özet bilgiler dışında makalelere ulaşamıyorum -yerli romanlar hakkında. doğrusunu söylemek gerekirse yerli romanlar, beni yabancılardan daha da çok yoruyor. çünkü anlatmak istediği binlerce şey olabilir ve bunlar kültür kodları yoluyla farklı şekillere bürünebilir.
şu an aklıma gelen siteler edebiyathaber, epigraf. ama orada da denk geldikçe okuduğum yazıları, sonrasında o yazarları okurken hatırlıyorum, bu şekilde bir arşiv oluşturabiliyorum zihnimde ancak. bir de takip edilen kitap ekleri var gazetelerin ama onlar çok güncel oluyor.

ah K. dergisi diye çok sızlanıyorum bugünlerde!
-
bora, size de çok teşekkür ediyorum.

11 yıl, 8 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

mustafasahine katılıyorum wikipedia bu tarz merak edilen konular için ideal..

11 yıl, 8 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Şu an inceliyorum, son derece sade ve sanırım kişilerin kendi katılımıyla oluşturulmuş bir site.
Teşekkür ediyorum, çokça.

11 yıl, 8 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Okuduğumuz kitaplar ve yazarları hakkında, yazılma süreçleri, ardından gelen süreçte olanlar, yazarın yazma sebepleri, yazarın hayatını yansıtan yönleri ve yazarın kendi portresini yansıtacak makalelere ulaşmak istiyorum.
Örneğin, Stefan Zweig ile ilgili, Bir Yüreğin Ölümü'nü yazarkenki hallerinden bahsedebilecek bir makale .. Beckett'ın Godot'su hakkında, Orhan Pamuk'un Beyaz Kale'sinin metafizik ve psikolojik tabanda bir değerlendirmesi veya. Bu gibi konularda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok memnun olacağım çünkü kısıtlı zamanımda yaptığım araştırmalar ve okuduğum makalelerin beni pek de bir yere götürdüğünü söyleyemeyeceğim.
Aynı zamanda takip ettiğiniz, bu şekilde makaleleriyle size yararlı olduğuna inandığınız edebiyat, sosyoloji ve psikoloji dergileri varsa onlarla da ilgilenirim! :) Notos mesela ama Notos daha edebiyat ağırlıklı. Ocak sayısında intihar üzerinde durmuştu, biraz daha geniş bir yelpaze bekliyordum ancak o da yetti. vs vs .. Neden uzatıyorum?

Böyleyken böyle. Şimdiden teşekkür ediyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

11 yıl, 8 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

uzunhikaye.org diye bir site vardı; edebiyat incelemeleri ve elestirilerinden oluşan. Ben de vikitapta görmüştüm belki de hatta bu grup tartışma başlıklarindan birinde. Içerik hoşuma gitmişti , sizde beğenebilirsiniz belki diye yazıyorum...

11 yıl, 8 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Aslında net bir cevabım yok ama çok güzel bir noktaya temas etmiş Zedka. Ben de okuduğum eserlerin ardından kafamda açık kalan yerleri kapatmak için bu tip şeylere çok takılırım. Okuduğum kitapta başka bir yazar veya kitabın ismi geçtiği anda ve ben o adı geçen kitabı okumamışsam aha diyorum, kesin burda çok acayip bir şey anlatılıyor ama ben anlamıyorum. Sonra o kitabı da okumam gerektiğine karar veriyorum.

Yabancı eserler için daha verimli olmakla beraber Wikipedia'yı bu iş için kullanıyorum. Mesela Aldoux Huxley'nin Ses Sese Karşı'sını okuduktan sonra Wikipedia sayfasına bir göz atayım demiştim ve gerçekten hiç farkında olmadığım tespitler görmüştüm. Ayrıca bir Wikipedia sayfasında birçok diğer alt tür, sayfa, eser ve yazarlara yönlendirme olduğu için insan az çok fikir edinmiş hale gelebiliyor.

11 yıl, 8 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar