Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Aranızda kitap yazan,
yazı yazmayı seven
yazarlık hayali olan var mı? :)
Bu an bilgisayar öğretmenliği son sınıftayım ama bi edebiyat okumak istedim. Hatta bazen kızıyorum kendime neden edebiyat okumadın diye. Yazarlığa gelince şu an için öyle bir hedefim veya bir hayalim yok.
Yazarlık hayali çok uzak geliyor şuan için tabi,belki ileride araştırma konum başarılı olursa onu kitaba çevirmek gibi bir olanağım olabilir ama dediğim gibi çok uzak geliyor.Wattpad vardı,bir ara orada 2-3 kısa hikaye tarzında yazmıştım ama tabi yazmak her yiğidin harcı değildir ben kimim ki deyip bıraktım.
Bir de açtığın tartışmalar 2 kere çıkıyor silme seçeneği var mı bilmiyorum ama birşeyler yapılsa hoş olur.
her an her dakika bu hedef için çalışmaktayım : ))))
Yazar olmak istemekle yazar olunabileceğini pek sanmıyorum.Bir insanın yazması için birşeyler yaşaması lazım.Yaşadıklarına anlam yüklemesi gibi.
Kısaca; Mutlu insan yazmaz.Yazmak için en dipte olmak lazım.
Ben öykü yazıyorum. İçinde yer aldığım bir kitap da oldu. Şimdilik yarışmalara öykü gönderip, bol bol okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Gittiğim bir de yazı atölyesi var. Oldukça faydasını gördüm. Yazmayı düşünen arkadaşlar deneyebilir.
Mehmet Kuşça ; istemek başarmanın yarısıdır. Yazdıkları kitapların sayfaları arasında kaybolduğumuz yazarlar istemeseydi, istemek yazmak eylemini dürtüklemeseydi, onların hayal dünyalarında gezinmek gibi bir ayrıcalıktan nasıl yararlanacaktık?
Zweig bir eserinde der ki; "Yalnızca yaşamak için yaşayan,yaratıcı olmayan, zevk almakla yetinen bir kimse hür olabilir ve çılgınca yaşayabilir.Kendisine birtakım gayeler koyan bir insan,güzel maceraların yanından geçip gider: Bir sanatçı çoğu zaman yaşamak fırsatını kaçırdığı şeyleri anlatır.(...) Gerçekten de, fikir adamının trajedisi buradadır: Hayatı olanca genişliği ve şehveti ile tanımak için yaratıldığı ve bunu yapabilmek için yanıp tutuştuğu halde, yinede görevine bağlı kalmak, işinin kölesi olmak, kendisi için koyduğu ödevlere boyun eğmek, düzenin ve dünyanın tutsağı olmak zorundadır. (...)
İçe-bakış.Augustinus'un çok güzel bir şekilde söylemiş olduğu gibi, bir insan kendisi için bir soru haline geldiği ve yalnızca kendisi için buna bir cevap aradığı zaman, hayatının akışını daha tam ve daha açık bir şekilde anlayabilmek için, tıpkı bir harita gibi sere-
cektir kendi gözlerinin önüne;kendini başkalarına değil her şeyden önce kendine anlatmaya, açıklamaya çalışacaktır. (...)"
Dipte olan insanlar ne için diptedirler? Dip, kaçanların, uyumsuzların, yalnızların yeri değil midir?
Kitap yazmak her zaman en güzel hayallerim içindedir.
Bunun için çok okumak gerektiğini ve zihni biraz serbest bırakmak gerektiğini düşünüyorum :)
Aslında burada bir yerde kısa öyküler yazsak , yorumlasak, fikirlerimizi alsak ne de güzel olur :)