Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Bu an bilgisayar öğretmenliği son sınıftayım ama bi edebiyat okumak istedim. Hatta bazen kızıyorum kendime neden edebiyat okumadın diye. Yazarlığa gelince şu an için öyle bir hedefim veya bir hayalim yok.
qazimemmedli.blogspot.com
academidea.com
haberlere.com
1 seneden fazla Migmedya.com-da yazdım.
@samyeli90 en azından kendince birşey yazıyorsun. Ben mesela merak ediyorum roman yazarken hangi hususlar temel alınıyor?
Ben öykü yazıyorum. İçinde yer aldığım bir kitap da oldu. Şimdilik yarışmalara öykü gönderip, bol bol okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Gittiğim bir de yazı atölyesi var. Oldukça faydasını gördüm. Yazmayı düşünen arkadaşlar deneyebilir.
edebiyat dergisinde köşe yazarı olmak isterdim en çok
Kitap yazmak her zaman en güzel hayallerim içindedir.
Bunun için çok okumak gerektiğini ve zihni biraz serbest bırakmak gerektiğini düşünüyorum :)
Aslında burada bir yerde kısa öyküler yazsak , yorumlasak, fikirlerimizi alsak ne de güzel olur :)
Hamdım, piştim, yandım.
Yaza yaza yazar oldum demiş bir başka yazar da. Yazarlık bir süreç. Bu sürecin duraklarında sizi bekleyen on binlerce basım, tv programları, en çok okunan listeleri olmayabilir. Amaç bu değil zaten.
Amaç anlaşılabilmek. Yazı icat olunduğundan beri degişmeyen tek amaç. İnsanoğlunun kalemi, düşüncesinin emrine vermesi. Sanco Panza.
Hedef yüzyıldaslar da değil. Hedef büyük. Ölümsüzlük... Kelimeler abı hayat suyu. Kim anlar ki beni!, derdi yok. Nasıl olsa biri anlayacak. Bu yüzyıl anlamazsa sonraki yüzyıl anlar.Anlaşılmamak gibi bir derdi olmayan, yel değirmenlerinin korkulu rüyası, özgür yazarlar: Stendhal, Nietzsche. ..
1900'e doğru anlayacaklar beni, der Stendhal.
Beni ancak bir yüzyıl sonranın insanı anlayabilir,der Nietzsche.
18.yy yazının yeniden icadı. Hem de ne icad. Görkemli törenler,uğruna kurbanlar verilen yüce amaç. Kaleler kelimelerle yerle bir ediliyor bundan böyle, fetihler kelimelerle. Sayfalar arasında kıyasıya bir yarış. Her kalemin süngüsünde bir kahraman. Yazar yalnız değil, düşünce dünyasında beyin rahmine düşmeyi bekleyen yiğitlerin ruhu, ardında doğmamış yiğitlere yoldaş olacak okur.
Peh peh peh...Böyle nam kimde var?
Bunca şaşaya rağmen yazarın tek bir gayesi var: Eteğindeki taşı dökmek. Bu bazen, belkide çoğu zaman boyutsal mekanda kendisine pahalıya mal olur, söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. Ama boyutsal mekan kimin umurunda.O Kronos olma derdinde.
Aranızda kitap yazan,
yazı yazmayı seven
yazarlık hayali olan var mı? :)