Kendim de bir 'yeni başlayan' olduğum için, izlediğim yolu paylaşma ihtiyacı duydum. İyi bilimkurgu iyi edebiyattır, buyrun.
http://sebepsizyazarlasma.blogspot.com/2013/07/onyargmn-butun-sesleri-bilimkurguya.html
Blog yazınız için teşekkürler.
"Bilim Kurgu Klasikleri" başlıklı listenin ve "Bilim Kurgu'nun Altın Çağı" başlıklı makalemin tartışmaya katkıda bulunacağını umuyorum. Linkleri aşağıdadır:
http://www.vikitap.com/liste-goster/Bilim-Kurgu-Klasikleri-169
http://blog.sosyonomi.com/?p=4711
Ah Dune serisi. Unutsam da bi daha aynı heyecanla okusam.
@Emel Elif blog önerin için teşekkürler.
İyi bilim kurgu iyi edebiyat olduğu kadar insanları geleceğe hazırlar. Ben 45 yaşın üzerinde biri olarak bilimkurgu çağı çocuğuyum.
Ben bilim Kurgu kitaplarına Jules Verne kitapları ile başladım. Daha sonra Star Trek, Uzay :1999 dizilerinin kitaplarını okudum. O kitaplar ve diziler benim günümüzdeki teknolojileri hiç garipsemeden kabullenmemi sağladılar. 1974'de Kaptan Körk bir gezegende iken cebinden çıkardığı cihaz ile uzaydaki gemisiyle görüşüyordu. Her şeyi bilgisayarlar kontrol ediyordu. ;)) Çocukluğumun Bilim Kurgu kitapları arasında Doctor Who'da vardı. Zamanda ve mekanda TARDIS ile gezmek ilginçti.
1986 yılında George Orwell'in 1984'ini okuduğumda tam olarak anlayamamıştım. Çünkü Dünya henüz o teknolojik düzeye ulaşmamıştı. Ama Orwell'in 1984 romanında tanımladığı yaşama 2001 sonrasında ulaşıldı.
İssac Asimov ile robotlar Dünyasına geçtim. Çelik Mağralar, Güneşin Tanrıları, Şafağın Robotları. Bu kitapların anlattığı felsefe bile çok büyük.
Arthur C. Clarke ile 2001: Uzaya Macerası ve Rama serisi çok güzeldi.
Frank Herbert'in tüm DUNE serizsini okudum. Ama ilk kitap, Çölgezegeni: Dune çok başkadır. Hepsini okuyamayan bile ilk kitabı mutlaka okumalı bana kalırsa.
Carl Sagan'ın Kozmos'u insana değişik bakışı açıları kazandırıyordu zamanında. Ama Carl Sagan'ın filme çekilen ve ana fikri filmde yok edilen MESAJ romanı mutlaka okunmalı. Mesaj'ın kitabınını sonu inanılmaz bir ders verir insanlara. ;))