Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Bu yorum silinmiş
Sarah Jio böğürtlen kışı aldım aman kimse elimde görmesin diye hafta sonu bir günde bitirdim bir daha asla
Canan Tan ilk okuduğumda iyi gelmişti ama sonra ki 3 kitabından sonra kendini tekrarladığını hissettirdi
Kafka ve Camus gibi nihilistler sanırım benim tarzım değil .... (linç edilmem umarım )
İskender Pala sadece od u okudum orta dayım OD dan iyi dedğiniz bir kitabı var mı yoksa tarzı bu mu ?
Ahmet Batman , Kahraman Tazeoğlu okumadım . Beni cezbetmiyor abartıldığını bende düşünüyorum.
Elif Şafak (2 kitabı hariç )
Ahmet Batman ,
Kahraman Tazeoğlu
Suzanne Colins
Canan Tan
Sylvia Day
bunlar zaten söylenmiş ben İskender Pala konusuna katılmıyorum belli bir kesimin sevdiği bir yazar divan edebiyatına olan bağlılığı nedeniyle belki... sürekli ısıtılıp ısıtılıp önümümüze konmuyor . Tarzını sevenler okuyor yalnızca
Robin Sharma
Mümin Sekman yahut başka kişisel gelişim kitaplarını ve yazarlarını pek beğenmiyorum.
Bazı isimler söyleyeceğim, biliyorum aynı fikirde olmayan çok çıkacaktır.
1. Ayşe Kulin:Ne kitap konularını orjinal buluyorum ne de dilini usta. Zamanında iki kitabını okumuştum, birini okuduğumu bile unutmuşum arkadaşım söyledi de hatırladım.
2. Zülfü Livaneli:Müzisyen kişiliğini çok beğendiğim Zülfü Livaneli'nin maalesef edebiyatçı kişiliği ile uyuşamadık.
3.Debbie Macomber
4.Çavdar Tarlasında Çocuklar: Yüzyılımızın en beğenilen eserlerinden biri, ama bana göre derinlikten yoksun ve anlamsızdı.
5.Duyguların Rengi:Filmini de sevmedim, kitabını da. Çok klişe.
@rabiacanan
Yaşar Kemal'in Elif Şafak ile mukayese edilmesinden zül duyarım. Orhan Pamuk için sizinle aynı fikirdeyim.
@İskender karagöz
şahane hatalara ben de heveslenmiştim ama yorumlar kötü olunca vazgeçmiştim :) ama amin maaloufu severim. şiir gibi yazar bence :)
@rabiacanan
valla yaşar kemali iki yılmaz güney filmine eşitlemek haksızlık gibi geldi bana.ha aynı toprağı anlatırlar o ayrı :) "o güzel insanlar o güzel atlara bindiler gittiler.." diyen kalemi çok iyidir çok çok iyidir. bence :)
valla bugün de göreceliği öğrendik galiba :))
Zamanında çok satanlar listesinde olan şahane hatalar kitabı bu kategoriye örnek verilebilir o zamanlar bu kadar satılıyor vardır bunda bir hikmet diyip serisini almıştım açıkcası biraz okuduktan sonra yarım bırakmak zorunda kalmıştım.
Luke Rhinebart`ın Zar Adam kitabı da buraya örnek verilebilir ilk kitabını zorla bitirmiştim devamını asla okumayı düşünmedim. Nasıl olduysa bir süre sonra (yakın zamanda) yanlışlıkla EST kitabını almışım bu yazarın (o an pazardan meyve alır gibi kitap alıyordum sanırım yazara falan bakmamışım) okumaya çalıştım yine hüsran yazar nedense bana çok itici geliyor.
Çok kişi kızacak ama Amin Maalouf`un kitaplarıda bana göre bu kategoriye giriyor zamanında Afrikalı Leo kitabını okumuştum açıkcası çok beğenmemiş olmamakla birlikte berbat değildi orta seviye bir kitaptı daha sonra meşhur Semerkant kitabını alıp okudum kitabı okuyanlar bilir 2 kısım var kitapta birinci kısım çok iyi olmasada Ömer Hayyam`ın anlatıldığı bölümler okumaya değerdi sonra ikinci kısımda Titanic e geçti açıkçası kitap tam bir işgenceye dönüştü zorla bitirmiştim.
@rabiacanan
Mevlana ile Şemsi romandan öğrendiyseniz iş kötü hele ki Elif Şafak romanını referans alıyorsanız daha kötü.
İnanırmısınız bende Yasar Kemal ve Orhan Pamugu abarttıklarını duşunuyorum turk filmi tadında kitaplar yazıyorlar bence Elif Safak ve Iskerdeer PALA daha basarılı bıkıere bu yazarlar sayesınde mesnevının Mevlananın Şemsin varlığından haberdar olduk Yasar Kemali anlamak ıçın ıkı kere Yılmaz Güney fimi izleyin yeter
@senay celik cakmakoglu
tutunamayanlara abartı dedin kalbimden yaraladın :)))