Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Beyler Hanımlar konusu gençlik bunalımında ideal yokluğumu yoksa eğtim noksanlığımı etkendir olan münazara da ideal yokluğunu savunacağım sizce eğitim noksanlığı doğru olsa bile bana ideal yokluğu ile ilgili savunacağım düşüncelerinizi söyler misiniz?
Hayırlı akşamlar.
Bir kişi ne kadar iyi eğitim almış olursa olsun onu kullanacağı bir yol seçmezse o eğitim anlamsız olur ve mucit24'ün de dediği gibi kişi boşluğa düşer. İdeallerin gerçekleşmesinde eğitimin olması iyi bir faktör olsa bile olmazsa olmaz değildir diye düşünüyorum. Ayrıca günümüzde de görüyoruz ki birçok genç sınava çok iyi hazırlandığı halde sadece sınavdan yüksek almayı umursadıkları, daha ilerisiyle ilgili kafa yormadıkları için sınavlara önem verdikleri halde bu hırslı ve amacı olan bir önem değil. Nereye gitmek istediğini kestirenler ve sınavdan iyi almaktan ziyade tam bir amacı olanlarsa daha başarılı oluyorlar ve bu durumda depresyon ve bunalım
gibi ruh halleri daha az ortaya çıkıor. Ayrıca mucit24'ü tebrik ederim.
Idealist bir yaşam felsefesine sahip olmak için gerekli malzemeler;
Hırs (kararınca)
Merak (tetikleyici unsur)
Hayal (hedef doğrultusunda)
Gelecek kimindir? Gelecek, bugünlerini geleceği için feda edebilenlerindir...son söz alıntıdır konuya binaen yazayım istedim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
bu soruların cevaplarını kendikleride veremedikleri ve böyle saçma yumrta tavuk sorularıyla öğrencilerin zamnını ve aklını karıştırdıkları için böyleyiz.,kendimizdeki virsleri sonradan gelenlere bulaştırıyoruz.
Kişinin belli ideallerinin olmaması o insanı karmaşıklığa sürekler.İdealler bir hedef haline geldikçe onlara ulaşmaya çalışmak ve gerçekleştirme isteği bizlere zevk verir.Kendim adıma konuşmam gerekirse idealleri olan ve elimden geldiğince onları gerçekleştirmeye çalışan biriyim. Onlar olmadan kendimi boşlukta hissederim.Açıklamam gerekirse İstanbul Hukuk isteyen biriydim ve geçen yıl biraz daha düşük bir puan almıştım çevremde öğretmenlerim, arkadaşlar, komşular vs herkes bir yer yazıp okumamı istedi ama ben oraya ait olduğumu biliyordum ve tekrar hazırlandım nihayet kazandım.Buna ulaşmamdaki en büyük destekçim idealist kişiliğimdi. Hayal etmek ve edilen hayaller peşinde (size kimsenin inanmayacağı konularda dahi) koşmak sizi diğerlerinden farklı kılar ve bu farklılık sizi başarıya ulaştırır. Hayalsiz ve hedefsiz yaşamak hayata olan bağımızı azaltır.Şöyle düşünmek gerekir şuan yüksek teknolojinin olduğu bir dönemde yaşıyoruz ve tüm bu buluşlar bir zamanlar idealleri olan kişiler sayesinde var oldular.O zamanlar imkansız gibi görünen şeyler onlarla mümkün hale geldi. İnanmak başarmanın yarısı diye boşuna dememiş atalarımız.
Kendi adıma sizin daha şanslı olduğunuzu düşünüyorum.Eğitim tabii ki şart ancak yeterli değil. Eğitimli nice insan buhranların eşiğinde veya tam tersini de düşünebiliriz.Size iyi şanslar. Bunlar benim naçizane düşüncelerim. Hak eden kazansın.
İdealler bence de insan yaşamı için olmazsa olmaz. İdeallerimiz olmazsa ne için yaşayacağız ki, diye düşünüyorum ve hemen çevremdeki insanların "para para para" cevabını duyuyorum. Artık ideallerimizin olması normal karşılanan bir durum değil, en azından ben idealleri olan bir insan görünce şaşırıyorum. Çünkü etrafımdaki insanların gerçekten yüksek bir kesimi, üniversite sınavına bir hafta kalan şu günlerde dorukta olmak üzere, tıp olmazsa hukuk diye diye geziniyorlar. Tıp nere hukuk nere, tabi bu kesimin gönlü tıpta da hukukta da değil, parada. Kendi deyimleriyle "ıskarta bölümler" onlara göre değil, gidemezler. E bu durumda eğitim sistemini mi suçlamak mubah insanları mı bilmiyorum. Iskarta bölümü ıskarta yapan da bölümün doğası değil herhalde. İdealler olmazsa olmaz ama kimsenin ideali falan yok, başarılı öğrencilerin büyük bir kesimi de buna dâhil. Doktor olmak istiyorum çünkü insanları seviyorum senelerce doktor olmak istedim, cümlesinden çok iş garantisi var abi, deniyor. Öğretmenler bile bazı bölümlere burun büküyor, sıra dışı bir bölüm isteyen öğrenciyi yadırgıyor. Suç kimde bilmiyorum. Gene de mevzuu sadece sistemin üzerinde dönmüyor, insanlar kısıtlı bölümler arasında da, kısıtlı seçimler arasında da anahtar kelimesi para olmayan idealler yaratabilirler. İdealler sadece üniversite demek olmasa da sadece hırsın olup amacın değişmediği, gerçek bir noktaya odaklanmayan, odaklanmaya ihtiyaç duymayan insanların balık baştan kokar mantığıyla değişmeyeceğine inanıyorum.