Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
1) bol bol ukala, egosu yüksek vb. tanımlamalara maruz kalınıyor. hele bir de oğuz atay gibi yanlış kelime kullanımlarını düzeltme alışkanlığı varsa, insanlar iyice uzak duruyor :)
2) ne kadar okunursa okusun az geliyor. İnsan mutsuz oluyor.
3) daha çok okumam lazım deyip ufak panik ataklar geçirtebiliyor.
4) yeni yazarlar kitaplar keşfettikçe bünye de mutluluk hormonunu arttırıyor.
Yetmiyor..Okuduklarınız hep az geliyor..İster 10 tane ister 500 tane ister 10000 tane okumuş olun hep az geliyor :))
Okunan kitaplarla paralellik gösterir.Aydınlanma ışığı her zaman fazladır ama insan bünyesinde anlamlandıramadığın bazı duygular düşünceler meydana getirmiyor değil.Yükümlülük altına giriyorsun , hissediyorsun , okudukça yazmak istiyorsun ,en küçük ayrıntılara dikkat ediyorsun , bazen kahramanlarla yaşıyorsun onlarla yatıp onlarla kalkıyorsun , psikolojin ona göre şekilleniyor bi gün mutlu huzurlu diğer gün belki perişan ...
Okur olmak zor iş yan etkilere dikkat...
ne kadar az şey biliyormuşum , ne kadar az okumuşum diyorsun:)
Ders çalışmak yerine saatlerce kitap okuyan ve 3 tane alttan dersi olan bir üniversite öğrencisi olarak küçüklerime buradan sesleniyorumm!!Lütfen üniversiteyi bitirmeden okumaya başlamayın.Zira 4 sene olan okulunuz 5'e 6'ya ve nice mutlu senelere olabilirr!:)
Hele bir de sonu havada kalan kitaplar okudun mu başlıyorsun hayalinde binlerce son yazmaya. İnsanı gerçek dünyanın cansızlığından alıp, bambaşka bir dünyaya sokması en büyük yan etkisi sanırım.
Oysaki , okunasi ne çok kitap varmış ama benimse dünyadaki gelmiş geçmiş tüm kitaplari okumaya ömrüm yetmezse ,belli ki yetmez , diye endişeleniyorsun ve zamanın insan için ne denli sınırlı bir kavram olduğunu hatırlayıp bir kez daha demleniyorsun, hüzünleniyorsun..
Biraz asosyalliğe yol açıyor. Kitaplardaki karakterler, ilişkiler gibi olsun istiyorsunuz ilişkileriniz, aileniz, arkadaşlarınız. Öyle olmayıncada sadece okumak istiyorsunuz. Bazen ilişkilerinizden, etrafınızdaki insanlardan mutlu olsanızda okumak, o hayal dünyası çok hoşunuza gidiyor. Biri biter bitmez bir başkasını okumak istiyorsunuz. Sonra bir bakmışsınız sürekli kitap okuyorsunuz. Kaç kere kitap okumak için arkadaşlarıma bahaneler ürettiğimi tahmin bile edemezsiniz :)
Günlük hayatta pek kullanılmayan kelimeleri kullanmaya başlıyorsunuz. Bu aslında yan etki değil bana kalırsa fakat antika bulunabiliyor.
Bir kitabı okuyorken diğer kitaba heves etmek ve bu sebeple okuduğun kitabı acele acele bitirmeye çalışmak stres yapıyor.
Heyecanlı bir kitabı elinden bırakamıyorsun bazen gece boyunca. O zaman da uyku düzenin mahvoluyor.:)
kitap okurken biri beni çağırıp konsentrasyonumu bozuyorsa,reale dönüyorumsa,agressiv oluyorum ki,genelde böyle değilim :) bir de etrafımdakı bazı insanlarla düşüncelerimde fark oluşduğu için onlarla iletişim kurmak zor oluyor biraz,bu durumlardan rahatsız değilim ama :)