Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Zaman zaman,kafama estikçe değişik sıralarda dizerim. En son hâli:
Okumadıklarım ayrı bir rafta,okuduklarım; konuya göre kategorilendirilmiş raflarlarda.
Klasik romanlar; dünya,türk ayrı olarak yazıldığı döneme göre, aynı yazarın kitapları yan yana/üst üste gelmesi için kronolojik olarak azıcık esnek :)
Polisiye romanlar; yayınevlerinin boyutları epey farklı olduğundan gözüme hoş gelecek şekilde yazara göre,
Fantastik romanlar; vampir romanları kendi arasında kitabın/serinin yayınlanma tarihe göre, diğerleri yazara ve yayınevine göre,
Güncel romanlar, yazara göre.
aynı yayınevleri bir arada olacak, numaralı kitaplar varsa numara sırasından şaşmayacak,boy sırasından vazgeçilmeyecek. :)
Sanatsal yada mimari olarak,
Kitap yerleştirme eylemi sırasında dikkat edilebilecek önemli noktalar,
kişiden kişiye değişebileceği gibi, bunlar,
üzerinde tartışılabilecek detaylı ve kapsamlı konulardır.
Odam da ilk başta en sevdigim bölümdür ^^^Kütüphanem ^^ ...Bugüne kadar bir çok kitap aldım,her türden.Okudugum kitapların düzeni nasıl olsun diye düşündüm,ben de en sevdigim,okumaktan vazgeçemedigim ,benim icin özel olanları sırasıyla koydum,kalanları gelişi güzel koydum .(insanın her zaman cok sevdigi kitapları öncelik gelir,gelmelide)
Hepinize iyi okumalar dilerim.
Konularına göre, aşk, tarih, felsefe , polisiye vs gibi düzenlerim. Ama çoğu arkadaşımızın dediği gibi bazı sevdiğim kitapların daha gözümün önünde olmasını isterim :)
seri kitaplar ile tek olanları, biyografiler ile Türk yazarları da ayrı ayrı diziyorum
bir ara can yayınlarını beyaz(ırkçı ben) diye tek bir rafa yerleştirmiştim
ben yayınevine ya da yazara göre düzenliyorum. Ahmet Ümit'in bütün kitapları yanyana mesela. Ya da Koridor'dan çıkma tüm kitaplar
Sık sık düzenlerim. 1. yayınevine göre ayarlamayı isterim. 2. edebiyatlarda hangi zamana ait olmasına göre(Klasik veya çağdaş edebiyat ayrımı). Tarih, felsefe kitapları ayır olur. Yazara göre de ayırırım.
Devamlı okuduğum kitaplarımı ayrı bir rafa koyuyorum.Onlar klasikleşmiş kitaplarımdır. Diğerlerini genellikle yazarlarına göre düzenlerim ve benzer türlerde yazan yazarları da yan yana koyuyorum.Ama değiştirdiğim de oluyor. Canım sıkıldığında, kitaplarımı yeniden düzenliyorum ve ruh halime göre değişiklikler yapabiliyorum. Ama klasiklerim hiç değişmez. Zaten çok da değiller.
Seriler için ayrı bir raf,yabancı yazarlar için ve türk yazarlar için ayrı raf.