Kitaplardan En Sevdiğimiz Alıntılar

Bazen öyle bir cümleye rastlarız ki kitapta, o tek cümleden koca bir roman yazılabilir... Bu grup, işte o sözler için...

Dip Not: Her kitap için ya da her yazar için bir konu açıp, o kitaptan veya yazardan alıntıları ekleyebilirz. Bol konulu, bol alıntılı, boooollll paylaşımlı bir grup olması dileğimle :)


Tür: Genel | Açılış, 27 Mayıs 2012
<< tüm tartışmalar

merhabalar efenim, bir Orhan Pamuk okuruyla konuşmak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Tartışma Cevapları
« geri 1 2

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 16 cevap.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Pek grup başlığımıza uygun bir şey değil ama katıldığım gruplar arasında kendini en çok yenileyen ve en çok insana ulaştıran burası olduğu için sormak istedim burada. Yani bir engel çıkmazsa daha sonra bu tartışma kendisini imha edecektir, bilginize )

Ben Orhan Pamuk okumaya Kar romanıyla başladım. Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken bana yanlış seçim olduğunu söyledi ki hak vermek lazım, Kar çok kapalı bir romandı, perdeler arkasından, bir ipin üzerinde bir roman. Orhan Pamuk gibi bir yazarı -edebiyatımız için önemi konusunda altını çiziyorum- bir karambolle kendi adıma kaybetmek istemediğimden danışmak istedim. Sizce hangi kitabını okumak bana onun yazarlık çizgisini sezdirebilir?

Benim adım kırmızı, bir kere ismiyle sonra da okuyanların yorumlarıyla çok ilgimi çeken bir kitap ancak okuyanların söylediği şey "kitap çok şöyle çok böyle ama akıcı değil, gitmiyor"
Ahmet Ümit ya da Ayşe Kulin akıcılığı istemiyorum ancak yine de beni imgeleriyle çok zorlamamalı diye düşünüyorum. Belki sadık bir Pamuk okuru olmaya karar verdiğim zaman ..

Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.

11 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Benim Adım Kırmızı, beni kitap okumaktan soğutacak kadar sıkıcıydı.Fakat Masumiyet Müzesi okuduğum en güzel ikinci kitap.Bence en kısa zamanda okumalısın :) İstanbul'da çok güzeldi onu da tavsiye ederim.Pek Orhan Pamuk okuru değilim gerçi ama yazmadan geçemedim :)

11 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Ben de sadece Kara Kitap'ı ve Masumiyet Müzesi'ni okudum. Açıkçası Orhan Pamuk gibi biri için Masumiyet Müzesi basit bir kitap bile diyebilirim (burda iyi bir şey demeye çalıştım ama becerememiş olabilirim). Ama imgelerle uğraşmak istemiyorsan ya da hiç ilerlemeyen sayfalardan hazzetmiyorsan Kara Kitap'ı da tavsiye edemeyeceğim. Dediğin gibi, ilerde bir Orhan Pamuk okuru olmak istediğinde okunacak kitaplardan birisi olmalı bence. Ben onunla başladığım için pişmanım bile diyebilirim. Yeniden okumam lazım zaten.

Evet, sanırım pek yardımcı olamadım. :)

11 yıl     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Masumiyet Müzesi'nden uzak durmamı söyleyenler de oldu, onu okumamı önerenler de.. Kalınlığı gözümü korkutuyor açıkçası. Cevdet Bey ve Oğulları'nı da merak ediyorum aslında .. Ben onu son kitaplarından sanıyordum meğersem ilk romanıymış. İstanbul şu an elimde yok. Elimdeki kitapları Kara Kitap, Beyaz Kale, Masumiyet Müzesi, Benim Adım Kırmızı, Öteki Renkler ve Kar işte.. Onları daha önceliğe almak istiyorum en azından.
Yorumun için çok teşekkür ediyorum gökyüzübenim.

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Bir kitabın eksik kaldığını düşünmek çok yoruyor değil mi? Bir yandan o orada dürtüyor, bir yandan öteki kitaplar .. Bu ayrı mevzu tabi ki.
İmge konusunda sıkıntım yok aslında .. Ancak uzun bir müddet elimde durup derinlikli incelemem gerekecek bir kitap okumak istemiyorum. Okuyayım, anlayayım, yazarla kafamda tartışma ortamını kurayım ve bitireyim istiyorum. Kar romanını okumak iki haftamı almıştı sanırım. Bir kitap için uzun olabilir ama Kar için kısa bir zaman diyebilirim. Üstelik kitabı okumayı bitirdiğimde bile iki hafta daha kafamda çilesini çektim. O sebeple biraz daha temkinliyim! :)

Kara Kitap için öyle diyorsun, pekala.
Yardımcı olamamak yoktur, elinden geleni yapmış olmak vardır efendim.

11 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Orhan Pamuk'un halk içindeki kötü ününü bilmeyen yoktur. Ben buna rağmen Orhan Pamuk okumaya ve kitabın kalınlığına rağmen Masumiyet Müzesinden başladım. abartıyor olduğumu düşünenler oldu ve yine olabilir ama şu anda elimde 100 tane Nobel ödülü olsa hepsini de Orhan Pamuk'a verebilirim. çüçkü Masumiyet Müzesi inanılmaz derecede kapsamlı ve gerçekçi bir kitap. daha sonra Beyaz Kale ve Yeni Hayat kitaplarını da okudum. ve onlar da çok hoş kitaplar bence. siyasi düşüncesi için böylesine nitelikli bir kalemi görmezden gelemeyiz bence..

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Bu, düşündükleri yüzünden bir adamın üzerini çizmek olur. İnsanlar dünya üzerinde sadece kendi görüşlerinden birilerine tahammül edebiliyor. Aslında bunun ne kadar büyük bir kayıp olduğunun farkında değiller. Ben Orhan Pamuk dahil, hiçbir yazarın siyasi düşüncesine o yazarı kendimden uzak tutup aklım sıra "kendi düşüncelerimi arındırmış" olmayı kabul etmiyorum.

Size de düşünceleriniz için teşekkür ediyorum ztngtmstm

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Ya bu arada ben Cevdet Bey ve Oğulları'nı unutmuşum. Evet, onu da okumuştum ben. O olabilir gerçekten. Kalındır ama yormaz. İlk romanı olması dolayısıyla da başlamak için iyi bir seçim olabilirdi.

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Imm, ona da bir bakayım da ben öyleyse. Teşekkür ediyorum tekrar :)

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

orhan pamuk yoğun bir dille yazıyor akıcı değil ama kar romanını okudugun zamn göreceksin olayların ilmek ilmek içine işlendiğini bende ilk kar romanıyla başladım yeri çok farklı kitabın tavsiye ediyorum... ahmet ümit ,ayşe kulin ,elif şafak, özellikle bu işi ticarete döktükleri kanısındayım son 2 seneden berii merak edip bakmıyorum bile kitaplarına çok rahat her seviyede her yaşda insanın okuyailecegi kitaplarr kitap dediğin senin içine yaşamına düşüncene hareketlerine bir anlam yükleyebilmeli , olric ,ka ,raif, cemal, jin,kevok,baz bunun gibi karakterleri yaşamlarını analiz ettirmeli .. orhan pamukun bir çok kitabında bunu yaşayabiliyorsun..

11 yıl, 11 ay     
« geri 1 2
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar