Kitaplardan En Sevdiğimiz Alıntılar

Bazen öyle bir cümleye rastlarız ki kitapta, o tek cümleden koca bir roman yazılabilir... Bu grup, işte o sözler için...

Dip Not: Her kitap için ya da her yazar için bir konu açıp, o kitaptan veya yazardan alıntıları ekleyebilirz. Bol konulu, bol alıntılı, boooollll paylaşımlı bir grup olması dileğimle :)


Tür: Genel | Açılış, 27 Mayıs 2012
<< tüm tartışmalar

merhabalar efenim, bir Orhan Pamuk okuruyla konuşmak istiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Tartışma Cevapları
1 2 ileri »

11 ile 16 arası cevap gösteriliyor, toplam 16 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Imm, ona da bir bakayım da ben öyleyse. Teşekkür ediyorum tekrar :)

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

ben sanrırım gözüm kapalı bir seçim yapacağım beyaz kale ve kara kitap arasında. masumiyet müzesi ne kadar çok insan arasında kutuplaşmış bir yerdeymiş meğer, ımm.

güzel fikirleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim bros_acikgoz ve olimposgod. Kar gerçekten güzel bir kitaptı ancak bilmiyorum, kayboldum kitapta. bunu kötü anlamda söylemiyorum. dediğim gibi, gözlerimi bir kapatayım, artık elime hangisi düşerse :)

kendinize iyi bakın, hoş kalasınız.

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

tüm romanlarını okumadığım için hangi kitaptan başlamanız gerektiği konusunda yardımcı olamayacağım. fakat kar ve benim adım kırmızı romanları hakkında şunları söyleyebilirim. kar romanı orhan pamuk' un yazarlığı hakkında fikir verir ama onu tanımanızı sağlamaz. bu romanını kendisi bile içine sindirememiştir ve 'bundan böyle siyasi roman yazmak istemiyorum' açıklamasını yapmıştır. tabii kötü bir roman olduğu için değil, başka sebepleri var, internette nedenleri kolayca bulunabilir.

tüm romanlarını okumamama rağmen orhan pamuk' un kötü bir romanı olabileceğini sanmıyorum. ya da sıradan romanları eleştirirken kullandığımız manada kötü... en fazla 'iyinin kötüsü' olarak tanıtılmalı.

benim adım kırmızı'ya gelince.. bu roman için tüm olumsuz eleştirileri görmezden gelebilirsiniz.

önce 'bir romandan ne beklemeliyim?' sorusunu sorun kendinize. sonra cevaplarınızı bir kağıda yazın. belki kurgu, belki sanat, belki bilgi, belki aksiyon, belki aşk vb. orhan pamuk bu romanıyla size hepsini verecek. sizi yakanızdan tutup bin beş yüzlü yıllara savuracak. öyle bir tasvir edecek ki o yılları, orada hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. öyle bir anlatacak ki nakşı 'birkaç eskiz de ben mi karalasam?' diyeceksiniz. öyle bir sezdirecek ki karakterleri size öyle böyle değil. şeküre' nin kendisi, kendisini böyle anlatamaz. sonra içten pazarlıkları, aşkı, gerilimi, polisiyeyi, alt metinleri de bonus olarak verecek. kısaca hem kalbinizi hem beyninizi doyuracak bir kitap.

bu arada benim adım kırmızı sadece bir kez değil, birkaç kez okunmalı. konuyu bildikten sonra tekrar okuduğunuzda gözden kaçırdığınız ve dikkat etmediğiniz detayları gördüğünüzde şaşıracaksınız.

11 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

elbette sessiz evden başlanır.

11 yıl, 4 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Orhan Pamuk'un halk içindeki kötü ününü bilmeyen yoktur. Ben buna rağmen Orhan Pamuk okumaya ve kitabın kalınlığına rağmen Masumiyet Müzesinden başladım. abartıyor olduğumu düşünenler oldu ve yine olabilir ama şu anda elimde 100 tane Nobel ödülü olsa hepsini de Orhan Pamuk'a verebilirim. çüçkü Masumiyet Müzesi inanılmaz derecede kapsamlı ve gerçekçi bir kitap. daha sonra Beyaz Kale ve Yeni Hayat kitaplarını da okudum. ve onlar da çok hoş kitaplar bence. siyasi düşüncesi için böylesine nitelikli bir kalemi görmezden gelemeyiz bence..

11 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Pek grup başlığımıza uygun bir şey değil ama katıldığım gruplar arasında kendini en çok yenileyen ve en çok insana ulaştıran burası olduğu için sormak istedim burada. Yani bir engel çıkmazsa daha sonra bu tartışma kendisini imha edecektir, bilginize )

Ben Orhan Pamuk okumaya Kar romanıyla başladım. Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken bana yanlış seçim olduğunu söyledi ki hak vermek lazım, Kar çok kapalı bir romandı, perdeler arkasından, bir ipin üzerinde bir roman. Orhan Pamuk gibi bir yazarı -edebiyatımız için önemi konusunda altını çiziyorum- bir karambolle kendi adıma kaybetmek istemediğimden danışmak istedim. Sizce hangi kitabını okumak bana onun yazarlık çizgisini sezdirebilir?

Benim adım kırmızı, bir kere ismiyle sonra da okuyanların yorumlarıyla çok ilgimi çeken bir kitap ancak okuyanların söylediği şey "kitap çok şöyle çok böyle ama akıcı değil, gitmiyor"
Ahmet Ümit ya da Ayşe Kulin akıcılığı istemiyorum ancak yine de beni imgeleriyle çok zorlamamalı diye düşünüyorum. Belki sadık bir Pamuk okuru olmaya karar verdiğim zaman ..

Şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.

11 yıl     
1 2 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar