Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Aslında temel oluşturmak için güzel bir yaş, popüler kitaplardansa klasiklere yönelmek daha mantıklı olacaktır.
Gelip fikir aldığına göre okumayı seven bir kardeşimizsin, bence klasikler öncelik olmalı, hem Dünya hem de Türk klasikleri için konuşuyorum.
@mck dostummm çok iyisin 14 yaşında bu kitap için fikir sormak sağlam okur yolunda büyük adımlar atıcaksın demektir :)
tavsiyem kitaba başlamaman 25 yaşında okuyup hiç anlayamanda var ama senin için geçerli değil bu tabi ki daha çok altyapı ile ilgili klasikler yukarda öneriler onlarla devam et sonra ruhun neye nelere yöneleceğini belirleyecektir :))
her okuduğunda başka cümlelerin altını çizmek gibi @trueblue her yıl her bakış farklı bi ayrıntı :)
Charles Dickens ve Alexander Dumas eserlerini tavsiye ederim. Birde Jane Austin. Tolstoy veya Dostoyevski eserleriri 18 yaşından sonra oku. Hatta 21 yaşından sonra. Çünkü yıllarla insan algısı gelişip değişiyor. Ben yıllar önce okuduğum kitapları yeniden okuduğumda, izlediğim filmleri yeniden seyrettiğimde çok başka anlamlarda eklediğimi fark ediyorum.
okuma, okuyanlara aldanma; 14 yaşında okumanı tavsiye edenlere de ki, Nietzsche Güldüğünde yi oku...
14 yaşındayım Nietzsche Ağladığında adlı kitap bana ağırmı gelir yoksa okuyabilir miyim ?
Şuan okumanı tavsiye etmem Nietzsche son aşamalardan bir tanesi bu tür kitaplar için. Ama genelde popüper olduğu için herkes ilk ondan başlıyor.
Lavin doğru söylüyor. sonra büyüyünce sefilleri falan okumamışsan, yaşım geçti benim artık diye düşünüp okumuyorsun onları. o sebepten klasikler iyi olabilir