Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Kitap okumak bir zorunluluk değildir. Zorunluluklar, kişiyi kısıtlıyormuş gibi gözükür. Bu yüzden okumayı bir zorunluluk haline getirmeniz, yanlış olacaktır.
Gereklilik hissettiğiniz ve arzuladığınız vakit, zaten böyle bir probleminiz kalmayacak. Ancak uzun süre kitapsız kalmanızı da önermem.
sevinilecek bir durum, demek ki beyin okunanları içselleştirmiş, artık bilinçaltı aynı olgulara doymuş, hem bu durum aslında iyiye işaret. neden zorla kitap okumak istiyorsun ki? okuyacaksın da ne olacak. önemli olan çok kitap okumak değil, gün geçtikçe bilgi birikiminizin artıp artmadığını hissedebiliyor olmaktır. çünkü kitap okuma isteği, ufkunuzun genişlediğini fark ettiğiniz sürece devam eder. okuma alışkanlığı ile kitap okuma alışkanlığı farklı şeyler. kitap okuma alışkanlığı iyi bir şey değildir, hatta zararlıdır...
Bir süre ara verin. Bazen buna ihtiyacımız olur. Biraz okumayı özleyin. İçinizden gelmiyorsa zorlamayın. Belki daha okumadığınız farklı bir tarza ihtiyacınız vardır, ruh haliniz her zaman her kitabı kaldırmaz. Hiç bir türlü okuyamıyorsanız dediğim gibi ara verin, okuma açlığınız bastırmaya başlayacak zaten. ;)
Ara verip tekrar başlamak zordur. Bunu iyi bilirim. Başladığında daha önceden zevkle okuduğun kitaplar bile sabrını zorlar. Benim tavsiyem kendini zorlaman. Ara vermekle kendini daha çok soğutursun ve kendini beklemeye aldığın vaktine yazık olur. Alternatif ne olur bilmiyorum ama kendince bir yol bulup kitaplarla olabileceğin daha çok zaman yarat.