Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.
Feminizm belasını başımıza saran ablalar listesinin üst sıralarında yer alır kendisi. Hadi bunu mazur gördük diyelim Sarte gibi bir adamla sevişmesini nasıl mazur görebilirim ey sevgili okur. Tamam, kendisi bir Catalina Otalvaro değil elbet lakin diğer taraftaki adam da Sartre be abilerim, ablalarım. Buna rağmen her topal satıcının bir kör alıcısı olur misali yaşamları boyunca sürekli başka insanlarla da birlikte oluyor bu ikisi. Sartre bu konuda bildiğim kadarıyla çok daha aktif, Simone kadınlık içgüdüsüyle olsa gerek biriyle yatmak için bedenden daha fazlasını ararken Sartre aynı benim gibi bir çift güzel göğüse tav olan bir adam bu kitaptan okuduklarım kadarıyla.
Şimdi bu kitabı bana öneren hatta oku diye veren Simge gelse ve bu yorumları görse kalbine iner Allah muhafaza. Sartre ile sevgili olan bir kadından beklenedeği üzere kendisi varoluşçu. Varoluşçuluk nedir kısmını az çok Bulantı kitabının altında anlatmaya çalıştım bir de burada anlatamam çünkü çok yorucu. Özetle kadın doğulmaz, kadın olunur diyor Simone de Bieuvoir(Daha önce de belirttiğim üzere bu ismi ve Nietzsche' yi bakmadan yazabilen erkek abazandır, kendimden biliyorum)
Ablanın dili ağır sayılabilecek cinsten, eserini de öyle zevkle filan okumuyorsunuz haliyle. Bir otobiyografi olarak nitelendirilebilir kitap. Simone de Beauvoir' in hayatının belli dönemlerinden özetler var kitapta. Tek keyif alarak okunan yeri Sartre ile arasındaki ilişkinin anlatıldığı bölümlerdi benim açımdan. Sarte ile birlikteyken başkaları da sürekli var oluyor aslında ve bu bir aldatma şeklinde değil. Yalan yok yani ilşkilerinde. İki taraf da birbirine karşı çok dürüst. Birbirlerine duydukları müthiş saygıya hayran olmamak elde değil. Dahası aralarındaki şey bir duygusal ilişkiden çok daha ötesi bence. Harika iki dostlar ve ikisi de birbirlerinin entellektüel birikimlerine o kadar saygı duyuyorlar ki aslında ikisi de birbirlerinin hayranılar. Dolayısıyla bu çiften öykünüp de benzer bir ilişki kurma hayalini kuran erkeklere diyorum ki; beyler ne biz Sartre kadar hayranlık uyandırabilecek adamlar olabiliriz ne de karşımıza Simone de Beauvoir kadar birikimli, cesur, zeki kızlar çıkar. Sartre ve Simone birbirini seven çiften çok daha fazlası, onlar bedenlerinden ziyade birbirlerinin beyinlerine aşıklar ki Sarte' ın tipini düşününce buna da çok şaşırmamak gerek bana kalırsa.
Kapak fotoğrafı çok acayip ayrıca. Eski türk filmlerinin Alman mürebbiyesi görünümündeki Simone de Beauvoir nerede, bu kapaktaki sarışın hatun nerede...
Edit: Bu önemli. Kitap elimde olmadığından bakıp yazamıyorum lakin sanki bir yerlerde Simone de Beauvoir, Sartre' ın hiçbir zaman varoluşçu olduğunu iddia etmediğini söylüyordu. Böyle bir şeye rastlayan varsa ve kızsa mesaj atsın bana.