Aşk-ı Memnu

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

aşk adına gerçek aşkı ve dönem kitabı severleri edebi açıdan çok değerli bir kitap.

9 puan

Lise yıllarında okuduğum -o zaman oldukça ağır gelmişti- fakat yıllar geçtikçe beynimde oturan önemli klasiklerimizden. çok sıkılarak okumuş olduğum ama severek andıklarımdan.

4 puan

Dili öz Türkçe'yle yazılmış bir kitaptı.

7 puan

nihal şımarıklıklarıyla beni sinir etti, behlülden ve bihterden nefret ettim! firdevs hanımdan iğrendim! adnan bey'e acıdım ayrıca kitapta ağır bir dil kullanılmasına rağmen kitap güzeldi..

3 puan

Lise yıllarımda sınavda çıkacağı için okumaya başladığım fakat bitiremediğim kitap. Dizisi hiç ilgimi çekmiş değildi belki kitabı daha güzeldir diye de düşünüyordum fakat ağır dili kitabın yarısına dahi gelmeden bırakmaya mecbur bıraktı.

1 puan

okumaya dayanamadığım bir kitaptı. okulda öğretmenimizin ısrarı sonucu aldığım, ancak daha okumayı bitirmeden intiharın eşiğine gelebileceğimi düşünüyordum. dili çok ağır ve günümüz türkçesine çevrilmediği için bana inanılmaz sıkıcı geldi ve en sonunda yarım bıraktım.

Profil Resmi
7 puan

Hayatım boyunca okuduğum en ağır kitap. Sadeleştirilmiş haliyle bile hiç çekilmiyor. Osmanlıca bilsem daha farklı bir okuma zevki verebilirdi.

10 yıl, 11 ay
4 puan

Aşk-ı Memnu kitabını Türk Dili ve Edebiyatı bölümü okuduğum için yeni türk ede. dersi için okumuştum;ama benim için tam bir fiyaskoydu.Bihter'in ayna karşısında kendini izlemesi o sırada betimlemeler betimlemeler... sadeleştirip tekrardan yazması bile dilini ağır olmaktan kurtaramamış maalesef Halit Ziya.Halit Ziya Türk romancılığında kilometre taşıdır.Aşk-ı Memnu konu olarak ozamana kadar yapılmayanı yapmıştır;ama yer yer de eksik tarafları da çoktur.Aşk-ı Memnu kitabı bizi anlatmaz toplumu anlatmaz.Konu ne kadar güzel olsa da işlenişi güzel değildi ilk defa bir kitabı okurken uyuyakaldım ne yalan söyleyeyim ama maalesef böyle

9 puan

dönemindeki sayılı romanlardandır. Her ne kadar ağır bir türkçe ile dolu olsada akıcı bir kitap. Sevdiğim klasikler arasındadır Aşk-ı Memnu.

10 puan

Gerçek anlamda bir başyapıt çok seviyorum bu kitabı herkesin kütüphanesinde olması gereken bir eser bence.

4 puan

Dizisi varken sadece magazinsel olarak baş karakterlerinden aşina olduğum Aşk -ı Memnu 'yu kitap olarak okumak istedim. Diziyi takip etmedim zaten. Genellikle kitabı olan dizilerin önce fırsatını bulursam okuyarak tanımak isterim. Gelelim kitap yorumuma, açıkçası olay örgüsü her ne kadar basit olsa da anlatım dili ağır ve akıcı olmayan bir üslup ile yazılmış diye düşünüyorum. Tabii ki yazıldığı zamanın en modern tarzda ve bu tür romanlara da öncülük etmiş değerli bir yazar tarafından iki kez dizisi çekilmiş bir roman. Bilmiyorum belki de günümüzde hayatı çok hızlı yaşadığımızdan mı nedense bana yavaş ilerleyen bir kitap geldi.

8 puan

Keşke kitabı diziyi izlemeden önce okusaymışım. Kitapla dizi arasında uçurum var. Dizide asıl karakteri Bihter sanarken kitabın ana karakteri Nihal. Türk Edebiyatı'nın başyapıtlarından, kesinlikle okunması gereken bir eser.

8 puan

Halid Ziya aşkı iyi yaşayan biriydi bence.

Profil Resmi
7 puan

edebi bir dili olan ve okuyana eski zaman köşklerini çağrıştıran bir eserdi.

11 yıl, 10 ay
9 puan

Psikolojik değerlendirmeleri ve ahiret gönderileriyle iyi yoğurulmuş bir kitap.

11 yıl, 10 ay
10 puan

filmi çekildiği zaman aaa aşkı memnunun kitabıda çıkmış gafını yanımda yapanlara kıskıs güldüğüm kitap :)

8 puan

biz kitap halini biliriz :))

8 puan

Halid Ziya'nın nasıl büyük bir yazar olduğunu anlamamızı sağlamış, çok iyi bir kitaptır bana göre. Tabii Halid Ziya'nın diğer eserleri de güzel ama bu kitabı Türk Edebiyatının en iyilerindendir. Dili ağırdır, doğrudur ama bir o kadar edebi ve bir o kadar da sanatsaldır. Halid Ziya'nın bu kitaptaki gözlem gücü zirveye oynar adeta. Hatta çoğu insan Halid Ziya'nın bu hikayeyi yaşadığını bile düşünür kitabı okurken. İstanbul yalılarını, yalılardaki insanları okur; hatta okumaz sanki görürsünüz o kadar da iyi betimler. Eğer eski dil seviyorsanız okumalısınız.

10 yıl, 10 ay
6 puan

Aşkı Memnu, Halit Ziya tarafından gazetede bölüm bölüm yayınlanmış sonrasında kitap haline getirilmiş bir eser. Dizi versiyonunun daha farklı olduğunu belirtmekte fayda var. Romanda, Bihter yaptığının yanlış olduğunun farkında, Firdevs Hanım'ın annelikle alakası yok; romanın en kötü karakteri olabilir. Bir günahın ağırlığını ,o dönem toplumunun zevk sefaya düşkünlüğünü, dedikoduculuğunu, yozlaşmışlığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Türk insanının zaafları, topluma kapılıp gitmenin zararları çok güzel anlatılmış. Yer yer geçen eski kelimeler okumayı zorlaştırsa da öğrenmekte fayda var. Romanda beni en çok üzen, evden dışarısını görmemiş kadınların açmazları oldu. Bihter..Nihal...Peyker..hepsi akıllı ve iyi niyetli. Belki dış dünyayı görebilselerdi, iyi bir eğitim, fırsat yakalayabilselerdi; düştükleri açmazlara düşmeyeceklerdi. Kadınlar olarak elimizdekilerin kıymetini bilmeliyiz kesinlikle...

geri ileri