En sevdiğim kitaplardan biridir. Kitabı okumadan önce filmini izlemiştim ama sonradan iyi ki kitabını da okumuşum dedi. Darcy karakterine bayıldım.
Aşk ve ya romantik kitapların atası ve dünya klasikleri arasında, çok fazla uyarlanmış ve ilham alınmış. Bence listenin en başında yer almalıydı. Kişilerin karşılıklı konuşmalarıyla olan anlatımı kitabı kolay okunur kılıyor. Kolay okunması edebi değerini azaltmıyor. W.Churchill savaş zamanı baş ucunda bu kitabın olduğunu söylemiş.
Kitabın ilk başları oldukça ağır işlediğinden dolayı okurken başlarda okurken zorlandım. Bunun en büyük sebebi bennetlerle bingleyleri sık sık karıştırmam sebep oldu. Ama sayfalar ilerledikçe Elizabeth ve Darcy sayesinde kitap beni kendine bağladı ve beni tatmin eden bir sonla benden tam puanı hak etti.
okuduğum ilk aşk romanı olmasından dolayı bende özel bir yeri vardır.Jane Austen artık günümüzde rastlamadığımız o saf ve katıksız aşkı çok güzel anlatmış
Cokk eglenerek okudum. Ve ingilizcemin o kadar iyi olmamasina ragmen hafif diliyle kitabi bir cirpida bitirdim. En kisa zaman da cevirisini de okuyacagim. Size de ilk olarak kendi dilinde okumanizi tavsiye ediyorum. Verdigi his bir baska oluyor.
Elizabeth ve Darcy' nin aşkı, gereksiz oluşan gururu ortadan kaldırdı.
Ben bu kitabın hastasıyım..
Zeka ürünü, klasikler değerini hiçbir zaman kaybetmiyor...Kesinlikle okunmaya ve favori olmaya değer bir kitap...
Beğenen çok fazla biliyorum ama bana kesinlikle hitap etmedi. Zengin peşinde koşan kardeşlerin anlatıldığı bir roman. Belki de sığ bakıyorum ama benim için olay örgüsü çok önemli. Tabiki bir klasiktir. Yazıldığı dönemin çok iyi yansıtıldığı bir eserdir ama beni romandan uzaklaştıran tamamen konu olmuştur. Özellikle bugünlerde de sıkça görülen durum romanda anlatılanlar. Zaten yazıldığı çağı aştığı , başka dönemlere ulaştığı için bu tür eserler çok büyük eserlerdir ama bana hitap etmedi.
Anlatımı akıcı ve sade bir kitap .Bence karakter seçimleri de gayet iyiydi. Kesinlikle okumaya değer bir kitap.